Leeds vs Newcastle bästa odds och matchtips

Leeds drar fördel av hemmaplan när Newcastle gästar i Premier League på lördag. Leeds har för närvarande plats 15 i tabellen med 22 poäng efter 20 spelade matcher. Med 20 omgångar bakom sig har Newcastle lyckats samla ihop 12 poäng och ligger på plats 19 i Premier League. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leeds. De skulle dock kunna skrälla mot The Magpies.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Newcastle i Premier League

 • Leeds United har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
 • Leeds United har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds United har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Leeds United har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Newcastle har inte vunnit 21 av 22 av deras senaste matcher
 • Newcastle har släppt in i 21 av de senaste 22 matcherna
 • Newcastle har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • I de senaste 5 av Leeds Uniteds hemmamatcher mot Newcastle var antalet mål över 2.5
 • Leeds United har släppt in i 11 av de senaste 12 matcherna mot Newcastle
 • I de senaste 3 matcherna i rad Leeds United har spelat mot Newcastle har båda lagen gjort mål
 • Leeds United har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna mot Newcastle
 • I 4 av de senaste 5 av Leeds Uniteds hemmamatcher mot Newcastle var antalet mål över 3.5

Form: Leeds mot Newcastle

Leeds flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Leeds som hållit sin nivå. Leeds är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Burnley med 3-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-0 mot West Ham, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-2-vinst mot West Ham.

Newcastle sjunker till en ny låg nivå.

Stämningen i Newcastle är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Newcastle har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Manchester United lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Cambridge U med 0-1. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 1-1 mot Watford.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Newcastle är det självklart att satsa på Leeds till odds 1.93.

Leeds vs Newcastle Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Leeds & Newcastle spelades 17 september 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Leeds tar sig an Newcastle med 3-2-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Leeds och Newcastle blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Leeds och Newcastle för närvarande i 10 poäng och 4 placeringar. Leeds kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Magpies kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Magpies är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Leeds och Newcastle kommer att sluta.

Skytteligan

Jack Harrison har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Leeds kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Newcastle. Gästerna hoppas att Allan Saint-Maximin fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.