Leeds vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Leeds kommer att spela mot Southampton i omgång 31 av Premier League vid Elland Road kommande lördag. Leeds har för närvarande plats 16 i tabellen med 29 poäng efter 30 spelade matcher. Med 30 omgångar bakom sig har Southampton lyckats samla ihop 35 poäng och ligger på plats 11 i Premier League. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leeds. De skulle dock kunna skrälla mot Southampton.

Våra tips

Statistik och fakta för Leeds vs Southampton i Premier League

 • Leeds United har släppt in i de senaste 17 matcherna i rad
 • Leeds United har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Leeds United har förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Southampton har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna
 • Southampton har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
 • I 6 av de senaste 7 bortamatcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Southampton har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • I 10 av de senaste 11 av Leeds Uniteds matcher mot Southampton var antalet mål under 3.5
 • Leeds United har inte förlorat de senaste 5 hemmamatcherna mot Southampton i rad
 • Leeds United har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna mot Southampton
 • Leeds United har inte vunnit 5 av de 7 senaste matcherna mot Southampton
 • Leeds United har släppt inte in i 4 av de senaste 5 hemmamatcherna mot Southampton

Form: Leeds mot Southampton

Leeds njuter av en stabil insats

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Leeds som hållit sin nivå. Leeds kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Aston Villa fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Norwich med 2-1. De byggde på den positiva trenden genom en 3-2-seger mot Wolves i sin senaste match.

Southampton behöver en vinst

Southampton tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Southampton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-2 mot Newcastle, innan Watford besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Manchester City tog hem en seger med 1-4.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Leeds det bästa valet här till odds 2.36.

Leeds vs Southampton Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Southampton och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Leeds går in i matchen mot Southampton med 5-2-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 3 gånger i den senaste 10 matcher mellan Leeds och Southampton blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 6 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha en möjlighet att komma över Southampton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu ligger på 11 med 35 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Che Adams när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Southampton. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Leeds är Raphinha spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål. Även Rodrigo har gjort två mål den senaste tiden.