Leicester City vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester City tar sig an Brentford för en spännande match i Premier League på söndag på King Power Stadium. På plats nummer 12 i Premier League har Leicester City spelat ihop 33 poäng efter 26 matcher. Med 30 poäng befinner sig Brentford på plats 15 i tabellen med 26 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Leicester City. Kan Brentford stå emot Leicester?

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester City vs Brentford i Premier League

  • Leicester har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
  • Leicester har inte förlorat 10 av 11 av deras senaste hemmamatcher
  • Leicester har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna i rad
  • Brentford har släppt in i de senaste 14 bortamatcherna i rad
  • Brentford har inte vunnit 10 av 12 av deras senaste bortamatcher
  • Brentford har förlorat 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
  • I 5 av de senaste 7 bortamatcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål

 

Form: Leicester City mot Brentford

Leicester City fortsätter trumma på

Leicester City hoppas att den goda formen håller i sig. Leicester har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-0 mot Rennes. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-0 mot Arsenal, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-1-förlust mot Rennes.

Brentford njuter av en stabil insats

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Brentford de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Brentford kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Newcastle fick de lämna matchen tomhänta efter en 0-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Norwich med 1-3. De byggde på den positiva trenden genom en 2-0-seger mot Burnley i sin senaste match.

Eftersom Leicester City både är bookmakarnas favorit till odds 2.22 och har starkare prestationer på sistone än vad Brentford har visat upp, verkar Leicester City vara det naturliga valet.

Leicester City vs Brentford Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Leicester City med sig 3 poäng därifrån i en 2-1-seger. Leicester City går in i matchen mot Brentford med 1-0-0 i bagaget.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 30 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Brentford kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Leicester City som för närvarande ligger på plats nummer 12 med 33 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ivan Toney när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 7 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Brentford. Hans säsongssaldo är 11 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Leicester City är Jamie Vardy spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.