Leicester City vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester City möter Southampton på King Power Stadium kommande lördag i Premier League.Ingen drömstart för Leicester City den här säsongen. De har fått nöja sig med en enda poäng hittills i ligan.Samma gäller för gästerna som sett bleka ut i inledningen. Vi tror hemmalaget har vad som krävs för första segern 2022/23.

Statistik och fakta för Leicester City vs Southampton i Premier League

 • Leicester har gjort mål på de senaste 13 matcherna
 • Leicester har gjort mål i 20 av de senaste 22 hemmamatcherna
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har inte förlorat 14 av sina senaste 16 hemmamatcher
 • Leicester har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
 • Southampton har inte vunnit de senaste 11 bortamatcherna i rad
 • Southampton har inte vunnit 18 av sina senaste 20 matcher
 • Southampton har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Leicester har spelat mot Southampton har båda lagen gjort mål
 • I 7 av de senaste 8 av Leicesters hemmamatcher mot Southampton var antalet mål under 3.5
 • Leicester har gjort mål i de senaste 8 matcherna mot Southampton i rad
 • Leicester har inte förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Southampton
 • I 6 av de senaste 8 av Leicesters matcher mot Southampton var antalet mål över 2.5

Form: Leicester City mot Southampton

Leicester City sjunker till en ny låg nivå.

Leicester har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 4-1-vinst mot Southampton innan det blev oavgjort efter resultatet 2-2 mot Brentford. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Arsenal visade sig vara för starka och resultatet 4-2 innebar förlust för Leicester.

Saints har problem.

Southampton har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 4-1 mot Leicester och Tottenham. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 2-2 mot Leeds vilket gav en poäng.

Leicester City vs Southampton Matchhistorik

Leicester City går in i matchen mot Southampton med 5-3-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League.Över 2,5 mål var ett vinnande spel sju gånger i de senaste tio matcher mellan Leicester City och Southampton. Båda lagen gör mål gav utdelning sju gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Leicester City och Southampton för närvarande i noll poäng och två placeringar. Leicester City kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Southampton kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Southampton är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen jobbig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Leicester City och Southampton kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jamie Vardy. Han är toppskytt för Leicester City, för närvarande på noll mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fem av deras 6 senaste matcher.

Southampton kommer att hoppas att James Ward-Prowse hittar nätet igen. Han står på ett mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.

Senaste lagnyheter

Leicester City kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på lördag.

Harvey Barnes, Ricardo Pereira och Ryan Bertrand finns bland de tre spelarna som saknas för Leicester City kommande lördag.

Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu kan inte bli inkallade av Southampton, eftersom de är borta på grund av avstängning.

Några av de två som kommer att befinna sig på sidlinjen är Theo Walcott och Valentino Livramento.