Leicester City vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Leicester och Southampton kan i lugn och ro spela av den sista matchen för säsongen utan någon press. Två lag som överlag kanske har varit en besvikelse där man förväntat sig något högre placeringar i ligan. Med tanke på senare tids formkurvor väljer vi att lägga poletterna på hemmalaget som kommit igång sent. Soton i sin tur har varit väldigt bleka och har halvt redan checkat ut.

Statistik och fakta för Leicester City vs Southampton i Premier League

 • Leicester har inte förlorat 16 av sina senaste 18 hemmamatcher
 • Leicester har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
 • Leicester har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Leicester har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Leicester har inte vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
 • Southampton har släppt in på de senaste 14 bortamatcherna
 • Southampton har inte vunnit 11 av sina senaste 12 matcher
 • Southampton har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna
 • Southampton har inte vunnit de senaste 6 bortamatcherna i rad
 • Southampton har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • I de senaste 7 av Leicesters hemmamatcher mot Southampton var antalet mål under 3.5
 • Leicester har gjort mål i de senaste 7 matcherna mot Southampton i rad
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Leicester har spelat mot Southampton har båda lagen gjort mål
 • Leicester har inte förlorat 7 av de 9 senaste matcherna mot Southampton
 • I 5 av de senaste 7 av Leicesters hemmamatcher mot Southampton var antalet mål under 2.5

Form: Leicester City mot Southampton

Leicester City har spurtat fint.

Leicester ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 3-0 och 5-1 mot Norwich respektive Watford. Vinstsviten stoppades dock sedan av Chelsea, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Southampton får ta nya tag.

Southampton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-2 mot Crystal Palace, innan Brentford besegrade dem med 3-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Liverpool tog hem en seger med 1-2.

Leicester City vs Southampton Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Premier League – 1 December 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 2-2. Leicester City tar sig an Southampton med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. sju gånger i den senaste tio matcher mellan Leicester City och Southampton blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande nio poäng och sex platser. Den här omgången 38 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se Leicester City och Southampton slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning kommande söndag.

Skytteligan

Jamie Vardy är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Leicester City kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Southampton ställa hoppet till James Ward-Prowse att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.

Senaste lagnyheter

Leicester City kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på söndag.

James Justin, Youri Tielemans, Wilfred Ndidi och Ryan Bertrand finns bland de fyra spelarna som saknas för Leicester City på söndag.

Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu har dragit på sig för många varningar och kommer inte att finnas med när Southampton åker till sin nästa match.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Romain Perraud, Fraser Forster och Valentino Livramento.