Liverpool vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Spelbolagen har Liverpool som favoriter mot Everton i nästa Premier League-match. Trots den bleka formen verkar seger vara troligt på måndag. De får dock inte underskatta Everton.

Värdarna är just nu på plats 10 i Premier League med 29 poäng efter 20 omgångar. Everton släpar efter på 18 poäng, vilket ger dem plats 18 i tabellen inför drabbningen.

Liverpool längtar efter att bryta den segerlösa trenden i Premier League på måndag. De går in i matchen som favoriter och kommer vara optimistiska till en välbehövlig självförtroendeboost.

Statistik och fakta för Liverpool vs Everton i Premier League

  • I 13 av Liverpools senaste 15 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Liverpool har inte förlorat 15 av sina senaste 17 hemmamatcher
  • Liverpool har gjort mål i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • I 6 av de senaste 7 hemmamatcherna Liverpool har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Liverpool har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • I 11 av Evertons senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Everton har inte vunnit 10 av sina senaste 11 bortamatcher
  • Everton har släppt in i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Everton har förlorade 6 i de senaste 8 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Liverpool vs Everton Preview

Liverpool form

Ett oavgjort resultat var det bästa Liverpool kunde få med sig från deras tre senaste matcher. De löste oavgjort först efte 0-0 mot Chelsea, innan det fick laget pisk med 2-1 mot Brighton. Det blev mer besvikelse sist när Wolverhampton vann med 3-0. Liverpool har tagit 17 poäng från deras tio möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar fem vinster efter att ha gjort mål 20 gånger och släppt in tio. Liverpool tog fyra segrar i sina sex senaste Premier League-matcher på Anfield. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in fyra och gjorde åtta mål.

Everton form

Everton åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Southampton i en 1-2-förlust. West Ham blev även dom för svåra i en fajt som slutade 2-0, nu senast lyckades Everton slå tillbaka i en 1-0-seger mot Arsenal. Everton vann ett matcher och plockade sju poäng från deras tio möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde fem mål och släppte in tolv. Everton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med nio insläppta och ett mål framåt.

Liverpool vs Everton H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Liverpool mötte Everton. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Liverpool går in i matchen mot Everton med 4-5-1 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Everton har bara kunnat vinna en gång av de 24 senaste mötena mot Liverpool. I tre av de senaste tio matcher mellan Liverpool och Everton gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Liverpool med ett snitt på 1.4 mål, och där Everton snittade 0.7 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Liverpool’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Liverpool tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Everton vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade sex. Liverpool har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Anfield. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Liverpool gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Everton gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Liverpool har misslyckats göra mål i 3 raka matcher.

Trots att han bara gjort ett mål på senaste tiden är Alex Oxlade-Chamberlain en av spelarna från Liverpool som förväntas göra mål snart igen. På samma sätt har Everton Demarai Gray på listan över tre mål i denna säsong, men förväntas göra fler mål.

Liverpool kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Everton den på måndag.

Virgil van Dijk, James Milner, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Diaz och Arthur finns bland de sex spelarna som saknas för Liverpool på måndag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner och Andros Townsend.