Manchester City vs West Ham bästa odds och matchtips

Både Manchester City och West Ham satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. Efter 12 spelade matcher är Manchester City rankade som nummer 2 i Premier League med 26 poäng. Det ger en skillnad på 3 poäng till West Ham, som ligger på plats 4 i tabellen med 23 poäng. Inför det kommande mötet på söndag i Premier League vill The Irons avsluta dagen före Manchester City i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Manchester City vs West Ham i Premier League

  • Manchester City har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Manchester City nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Manchester Citys senaste 3 av 5 matcher.
  • West Ham har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • West Ham nätade i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i West Hams senaste 3 av 5 matcher;
  • West Ham släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.

Form: Manchester City mot West Ham

The Sky Blues är inne i ett bra flow

The Citizens hoppas att den goda formen håller i sig. Manchester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-2-vinst mot Manchester United. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Everton med 3-0 innan de i förra matchen besegrade PSG med 2-1.

The Hammers fortsätter att plocka poäng

The Irons hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna har man besegrat topprankade Liverpool, dock så förlorade man redan matchen därpå mot Wolves. Senast blev det en 2-0 seger mot i Europa League.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Manchester City till odds 1.32 ser ut att vara det bästa alternativet på söndag.

Manchester City vs West Ham Matchhistorik

I senaste mötet mellan The Citizens och West Ham lyckades hemmalaget ta en knapp 2-1-vinst. The Sky Blues har vunnit 90%, medan West Ham har vunnit 0% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 9-1-0. 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Manchester City och West Ham blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna omgångs 13 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. West Ham kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Manchester City som för närvarande ligger på plats nummer 2 med 26 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Raheem Sterling är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Sky Blues kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer The Irons ställa hoppet till Said Benrahma att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.