Manchester United vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Manchester United är stora favoriter och förväntas vinna mot Southampton, som de möter kommande söndag. I sin nuvarande form ska en vinst på Old Trafford vara det självklara resultatet.

Hemmalaget går in i nästa runda som nummer 3 i tabellen, med 49 poäng så här långt. Med 25 spelade matcher, har Saints löst 21 poäng, vilket ger dem plats 19 inför nästa omgång.

Manchester United och Southampton brukar bjuda på extremt avvaktande och jämna möten. Hälften av de 10 senaste matcherna har slutat oavgjort, och vem säger att nästa Premier League-möte inte skulle bli minst lika jämn?

Statistik och fakta för Manchester United vs Southampton i Premier League

  • Manchester United har inte förlorat de senaste 20 hemmamatcherna i rad
  • Manchester United har vann 16 i de senaste 18 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Manchester United har vunnit 17 av sina senaste 18 hemmamatcher
  • Manchester United har gjort mål på de senaste 18 hemmamatcherna
  • Manchester United har gjort mål i 29 av de senaste 31 matcherna
  • I de senaste 15 Southamptons matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 13 av Southamptons senaste 15 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Southampton har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
  • Southampton har förlorade 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • I 6 av Southamptons senaste 8 bortamatcher var antalet av mål över 2.5

Manchester United vs Southampton Preview

Manchester United form

Manchester United har varit ojämna på slutet, de slog West Ham United med 3-1. Det följdes upp med en förlust med 7-0 mot Liverpool, innan de vann med 4-1 mot Real Betis. Manchester United visade ingen barmhärtighet i sena senaste åtta matcher mot lagen från botten sex. De tog 22 poäng och sju vinster efter gjort 15 mål och släppt in tre. Inget annat lag i Premier League har tagit lika många poäng mot bottenlagen. Manchester United har varit i stark form på Old Trafford, där man vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 15 mål och släppte in fyra.

Southampton form

Southampton åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Leeds United i en 1-0-förlust. Grimsby blev även dom för svåra i en fajt som slutade 1-2, nu senast lyckades Southampton slå tillbaka i en 1-0-seger mot Leicester. Southampton har kämpat sig till noll vinster och ett poäng från sina senste sex matcher mot topp 6-lagen. De gjorde fyra i dessa matcher, men släppte även in 17 mål. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Southampton två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på tio mål insläppta och fem gjorda.

Manchester United vs Southampton H2H

Senast lagen mötte varandra gick Manchester United av planen som 0-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande söndag. Manchester United går in i matchen mot Southampton med 4-6-0 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Southampton tog endast en seger från 15 möjliga försök mot Manchester United. Manchester United lyckades göra minst ett mål i sina 9 senaste möten i Premier League mot Southampton. I sju av de senaste tio matcher mellan Manchester United och Southampton gjorde båda lagen mål.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Manchester United gjorde i snitt 2.3 mål, medan Southampton snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Manchester United’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Manchester United tog samtliga tre poäng nio gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på noll förluster under den här perioden. Southampton vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade sex. Southampton vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Manchester United har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Southampton endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan. Manchester United har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Southampton.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marcus Rashford. Han är toppskytt för Manchester United, för närvarande på 14 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i sex av deras 6 senaste matcher.

Southampton kommer att hoppas att Carlos Alcaraz hittar nätet igen. Han står på två mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras 6 senaste matcher.

Manchester United kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match på söndag. Mason Greenwood kan ta en dag ledigt från Manchester Uniteds trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Marcel Sabitzer, Donny van de Beek, Lisandro Martinez och Jadon Sancho finns bland de fyra spelarna som saknas för Manchester United på söndag.

Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu kan inte bli inkallade av Southampton, eftersom de är borta på grund av avstängning.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios och Valentino Livramento.