Newcastle vs Brentford bästa odds och matchtips

The Magpies möter Brentford på St James’ Park kommande lördag i Premier League. På plats nummer 19 i Premier League har The Magpies spelat ihop fem poäng efter elva matcher. Med tolv poäng befinner sig Brentford på plats 14 i tabellen med elva spelade matcher. Det är tuffa tider för både Newcastle och Brentford i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Brentford i Premier League.

  • Newcastle vann inte de senaste elva matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste fem matcherna i rad hemma;
  • Newcastle släppte in i 20 av de senaste 22 matcher;
  • Newcastle nätade i 13 av de senaste 15 matcherna.
  • Brentford har förlorat de senaste fyra matcherna i rad;
  • Brentford har förlorat i fyra av de senaste fem matcherna;
  • Brentford släppte in i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Brentfords senaste fem av sju matcher.

Form: Newcastle mot Brentford

The Magpies fortsätter att se bleka ut

Newcastle hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Newcastle har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Crystal Palace lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot Chelsea med 3-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 1-1 mot Brighton.
 

Brentford har stora problem

Brentford hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen.  Brentford har bara mäktat med en seger den senaste tiden mot Stoke som man besegrade med 2-1. Efter det har man förlorat mot Burnley (3-1) och Norwich (2-1).
 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brentford i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brentford, som nu ligger på 14 med 12 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Callum Wilson. Han är toppskytt för The Magpies, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 4 senaste matcher. 

Brentford kommer att hoppas att Yoane Wissa hittar nätet igen. Han har gjort 4 mål på de senaste 6 matcherna men har haft 3 matchers måltorka.