Newcastle vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Newcastle möter Everton på St James’ Park på tisdag i Premier League. Newcastle befinner sig på plats nummer 19 i Premier League med 15 poäng från sina första 21 matcher. 4 poäng bakom dem och på plats nummer 16 hittar vi The Toffees som spelat 21 matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Magpies. De skulle dock kunna skrälla mot Everton.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Everton i Premier League

 • Newcastle har inte vunnit 21 av 23 av deras senaste matcher
 • Newcastle har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Newcastle har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Everton har släppt in i de senaste 10 matcherna i rad
 • I 7 av de senaste 8 matcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Everton har gjort mål i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Everton har förlorat 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Newcastle har släppt in i 18 av de senaste 19 matcherna mot Everton
 • I 8 av de senaste 10 av Newcastles hemmamatcher mot Everton var antalet mål över 2.5
 • I 9 av de senaste 11 av Newcastles hemmamatcher mot Everton var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Newcastle har spelat mot Everton har båda lagen gjort mål
 • Newcastle har gjort mål i de senaste 6 matcherna mot Everton i rad

Form: Newcastle mot Everton

Newcastle United är i poängnöd – men formen pekar uppåt?

Newcastle United behöver varje poäng i bottenstriden nu och efter ett starkt transferfönster är man nog angelägna att ta sig uppåt i tabellen. Newcastle har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 1-0 mot Cambridge U innan man spelade oavgjort i en match som slutade 1-1 mot Watford. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 1-0 mot Leeds vilket gav tre härliga poäng.

Ny tränare – vänder det för Everton?

Stämningen i The Toffees är inte så bra eftersom de ligger farligt till i tabellen. Everton har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Norwich i en match som slutade 2-1. Aston Villa blev också för svåra och tog hem vinsten med 0-1, innan Everton lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 4-1 mot Brentford. Nu har Frank Lampard tagit över och förstärkt laget med två starka nyförvärv.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är oavgjort det bästa valet här till 3.33 gånger pengarna.

Newcastle vs Everton Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 30 januari 2021, och Newcastle gick därifrån med en 2-0-seger. Newcastle tar sig an Everton med 3-2-5 i bagaget från deras 10 senaste matcher i Premier League. De senaste 10 matcherna mellan Newcastle och Everton har bjudit på över 2.5 mål 5 gånger. Lika många gånger gjorde båda lagen mål.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha en möjlighet att gå förbi Everton i tabellen, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Everton, som nu ligger på 16:e plats i Premier League med 19 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen säkert att visa sig vara en bra match att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Richarlison när man letar efter en målskytt. Han har gjort mål 2 gånger på de senaste 6 matcherna för sitt lag The Toffees. Hans säsongssaldo är 4 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för The Magpies är Allan Saint-Maximin och Jonjo Shelvey spelarna man ska hålla utkik efter.