Polen vs Saudiarabien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Polen möter Saudiarabien i omgång två av VM-gruppspelet. Matchen kommer spelas på Education City Stadium på lördag kl 14.00.

Efter den första rundan av VM-gruppspelet ligger Polen på plats två med en poäng, medan Saudiarabien har tre poäng som nummer ett.

Att vinna sin grupp kan vara för mycket att förvänta sig, men det skulle vara en överraskning om Polen fick packa väskorna innan slutspelet. De bör åtminstone kunna nå en åttondel.

Saudiarabien anländer till VM med funderingar, men att se dem ta sig vidare från gruppen skulle verkligen höja på en del ögonbryn.

Våra tips

Statistik och fakta för Polen vs Saudiarabien i VM

 • I de senaste 3 Polens matcher, var antalet mål under 1.5
 • I de senaste 5 Polens matcher, var antalet mål under 2.5
 • I 9 av Polens senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Polen har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Polen har inte vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • I de senaste 17 Saudiarabiens matcher, var antalet mål under 3.5
 • I 18 av Saudiarabiens senaste 20 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Saudiarabien har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
 • Saudiarabien har släppt in på de senaste 3 matcherna
 • Saudiarabien har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
   

Polen vs Saudiarabien Preview

Polen är starka.

Polen tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade tre av matcherna, och förlorade tre. Polen snittade blygsamma ett mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort tio mål. De släppte in 13 vilket ger ett snitt på 1.3 per match. Höll nollan gjorde man fyra times.

Saudiarabien går på moln.

Saudiarabien samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Panama bjöd på 1-1, vilket följdes upp med en 0-1-förlust mot Kroatien. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Argentina med 1-2. Saudiarabien tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort fem av matcherna och förlorade två. Saudiarabien gjorde sex mål, släppte in fem och höll nollan fem times på tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Polen tog sig igenom första rundan med ett mållöst resultat mot Mexiko. Utan tvekan var de ute efter mer i VM-öppningen, men de undvek åtminstone en förlust vilket såklart alltid är skönt. Saudiarabien vann med 2-1 i en nervös gruppöppning, men övertygade samtidigt inte helt mot Argentina, och är nog lättade att man startade VM med en seger.

Polen tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Saudiarabien vann tre av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort fem och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Polen’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i ett av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.6 mål under den här perioden. Polen’s senaste 3 matcher hade mindre än tre mål..

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Polen gjorde ett snitt på två mål, medan Saudiarabien snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Polen har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Saudiarabien endast gjort det första målet i ett av de senaste tio matcherna. Polen har hållt nollan 3 raka matcher. Saudiarabien har hållt nollan fem gånger av sina 10 senaste matcher. Medan Polen har lyckats hålla tätt i fyra av de 10 senaste.

Lewandowski missade straff mot Mexiko och är på jakt efter revansch här. Avgör han detta möte tro?