Portugal vs Ghana – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Portugal tar sig an Ghana på Stadium 974, där en spännande match håller på att formas i den inledande omgången av VM. Matchen sparkar igång kommande torsdag 17.00.

Då vi befinner oss i öppningsrundan av VM-gruppspelet ser vi Portugal och Ghana göra upp om de första poängen. Favoriterna Portugal kommer som nummer 9 i FIFA world ranking, där motståndaren håller till på plats 61.

Portugiserna ska ha god chans till att vinna gruppen samtidigt som Ghana ska utmana om avancemang.

Våra tips

Portugal vs Ghana Statistik

  • Portugal har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Portugal har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Ghana har vann 5 i de senaste 7 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Ghana har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Ghana har vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
  • I 6 av Ghanas senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Ghana har vann 5 i de senaste 7 matcherna och totalt antal mål var under 3.5
     

Portugal vs Ghana Preview

Portugal har god form.

Portugal har varit ojämna på slutet, de slog Tjeckien med 0-4. Det följdes upp med en förlust med 0-1 mot Spanien, innan de vann med 4-0 mot Nigeria. Portugal kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher. Portugal visar upp imponerande siffror från sina senaste tio matcher, där de nätade 2.1 i snitt per match. Totalt ger det alltså 21 mål, medan de släppte in sex, som blir ett snitt på 0.6 per match. Man höll nollan fem gånger.

Ghana underskattas något.

Ghana ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Brasilien blev det förlust efter 3-0, men de reste sig snabbt och vann mot Nicaragua i en 0-1-match. De följde upp vinsten med en ny 0-2-seger mot Schweiz i den senaste matchen. Ghana går in i nästa match på torsdag med godkända snittet på 1.9 mål på tio matcher. Totalt gjordes 19 , medan släppte in 15 mål. Ett snitt på 1.5 mål per match. Man höll nollan fem gånger under denna period.

Tabellställningar i VM

Inför sin inledande gruppspelmatch i VM förväntar vi oss Portugal att vinna sin premiär på Stadium 974. Med inställningen att gå igenom gruppen utan att tappa poäng finns det inte på kartan att Portugal ska tappa poäng här.

Portugal tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Ghana vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Portugal’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Portugal gjorde ett snitt på två mål, medan Ghana snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Portugal har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Ghana endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Ghana kunde vinna fem av dessa matcher utan att släppa in mål. Kanske statistik värd att ha med sig till framtida bets, beroende på vilken spelstrategi man har.

Bruno Fernandes har tre strutar på VM-matcher för Portugal, som kommer lita på hans form, när man möter Ghana. Besökarna hoppas på Antoine Semenyo, som gjort ettVM-mål.