Helgens bästa tips: Kan City stava slutet för Solskjaer?

Manchester United – Manchester City

Ett mörkt moln hänger över Ole Gunnar Solskjaer och Old Trafford när de två Manchesterrivalerna drabbar samman på lördag. Cristiano Ronaldo stod ännu en gång för räddningen när han kvitterade mot Atalanta i 92:a minuten tidigare i veckan, men ett väloljat City kan stava slutet för norrmannens turbulenta tid som United-coach.

Ett tidigt mål och en utvisning lade grunden för säsongens hittils kanske största skräll när Crystal Palace besegrade City med 2–0 på Etihad Stadium i lördags. Men det är en fotnot i en annars stadig säsong för Peps mannar som borde komma iväg med tre pinnar här.

Uniteds seger med 3–0 mot Tottenham i helgen var bara den andra gången som Solskjaers mannar hållit nollan denna säsong. Försvaret släppte in två mål mot Atalanta i tisdags och kommer få svårt att hålla tätt mot Phil Foden, Kevin De Bruyne och Jack Grealish.

En bortavinst för 1.73 i odds är rättfärdigat, men vi höjer priset ytterligare genom att slänga in under 4.5 mål. Detta kan verka motsägelsefullt då United-matcher tenderar att vara målrika tillställningar, men mot City har de nio senaste mötena ända sedan 2018 alla producerat under 5 mål och jag tror att denna match följer samma mönster.

Tips: Manchester City och under 4.5 mål @2.25

West Ham – Liverpool

Två av ligans formstarkaste lag drabbar samman på söndag när West Ham välkomnar Liverpool till London Stadium. David Moyes har byggt vidare på förra säsongens framgångar och det är nu eller aldrig för Hammers att visa att man är en storklubb att räkna med.

West Ham noterade sin högsta poäng någonsin säsongen 20/21 och har visat fin form denna kampanj så väl som i Europa League där man toppar sin grupp. Med Liverpool som så stor favorit finns det spelvärde i att backa underdogen, men jag tittar istället på mål för att plocka fram en supersingel värd mer än två gånger pengarna.

Jürgen Klopps mannar har gjort 29 mål denna säsong – den högsta siffran för något lag och West Ham ligger inte långt efter på tredje plats med 20 fullträffar. Londonklubben har nätat i 12 av sina 13 ligamatcher denna säsong, vilket inkluderar 4 mål mot Aston Villa senast.

West Ham har dessutom hittat rätt i 3 av de 4 senaste mötena med Liverpool. Head-to-head så har 7 av de 10 senaste mötena lagen emellan producerat över 3.5 mål och med tanke på hur formstarka de två sidorna är just nu så har jag svårt att inte föreställa mig ännu en målrik tillställning på söndag.

Tips: Över 3.5 mål @2.2