Real Sociedad vs Celta Vigo bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Real Sociedad och Celta Vigo en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i La Liga. Real Sociedad ligger på plats 7 i La Liga med 30 poäng efter att ha spelat 19 matcher. Avståndet till Celta Vigo är 7 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 12 i tabellen efter 19 omgångar. Även om Celta Vigo går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Real Sociedad vs Celta Vigo i La Liga

 • Real Sociedad har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • Real Sociedad gjorde mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Celta Vigo har inte förlorat 13 av 15 av deras senaste bortamatcher
 • Celta Vigo gjorde mål i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Celta Vigo har vinst de senaste 3 matcherna i rad
 • Celta Vigo har inte släppt in i 5 av de senaste 7 bortamatcherna
 • I 10 av de senaste 12 hemmamatcherna Real Sociedad har spelat mot Celta Vigo har båda lagen gjort mål
 • Real Sociedad har gjorde mål i 18 av de senaste 20 matcherna mot Celta Vigo
 • Real Sociedad har släppt in i 11 av de senaste 12 hemmamatcherna mot Celta Vigo
 • I de senaste 5 Real Sociedads hemmamatcher mot Celta Vigo var antalet av mål under 3.5
 • Real Sociedad har vinst de senaste 3 matcherna mot Celta Vigo i rad

Form: Real Sociedad mot Celta Vigo

Real Sociedad håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Real Sociedad eftersom de håller sin nivå. Real Sociedad har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 3-1 mot Villarreal innan man spelade oavgjort i en match som slutade 1-1 mot Deportivo Alaves. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 3-2 mot Leganes vilket gav tre härliga poäng.

Celta Vigo är svåra att bryta ner

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Celta Vigo eftersom de håller sin nivå. Celta Vigo kommer till matchen med tre vinster i de senaste fyra matcherna. Först besegrade man Espanyol följt av ytterligare en seger mot Betis. Man lyckades dock inte förlänga vinstsviten då man förlorade mot Atletico Baleares senast.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Real Sociedad är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.83.

Real Sociedad vs Celta Vigo Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 28 oktober 2021, och Real Sociedad gick därifrån med en 2-0 seger. Real Sociedad tar sig an Celta Vigo med 6-1-3 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. I de föregående 10 matcherna mellan Real Sociedad och Celta Vigo kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Celta Vigo inte kommer att ha någon att ta sig förbi Real Sociedad i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Sociedad, som nu är nummer 7 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Iago Aspas när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 5 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Celta Vigo. Hans säsongssaldo är 10 mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Real Sociedad är Mikel Oyarzabal spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.