Real Valladolid vs Athletic Bilbao: Bästa oddsen och matchtipsen

Real Valladolid tar emot gästande Athletic Bilbao på Estadio Jose Zorrilla i en La Liga-match på fredag.

Medan Athletic Bilbao kan närma sig topp 6 med en vinst, hoppas Real Valladolid säkra mark i de lägre regionerna. Första scenariot ser helt klart troligast ut i dagsläget. Det är två väldigt formsvaga lag som möts här men självklart är det ett fint läge för gästerna att äntligen hamna på vinnarspåret igen.

Statistik och fakta för Real Valladolid vs Athletic Bilbao i La Liga

  • I 24 av Real Valladolids senaste 26 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 18 av Real Valladolids senaste 19 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Real Valladolids senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I 6 av Real Valladolids senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Real Valladolid har inte förlorat 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • I de senaste 3 Athletic Bilbaos bortamatcher, var antalet mål under 1.5
  • I de senaste 5 Athletic Bilbaos bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Athletic Bilbao har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
  • I de senaste 3 Athletic Bilbaos bortamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 3 av Athletic Bilbaos senaste 4 matcher var antalet av mål under 1.5

Real Valladolid vs Athletic Bilbao Preview

Real Valladolid form

Real Valladolid har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot Celta Vigo gick de tomhänta i en 3-0-förlust, varefter de tog revansch i en 2-1-vinst mot Espanyol. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 1-1-match mot Elche.

Athletic Bilbao form

Athletic Bilbao tog endast en poäng i de tre senaste matcherna. De gjorde en blek insats efter 1-0-förlusten mot Osasuna efter det oavgjort 0-0 mot Rayo Vallecano. De åkte på förlust återigen när Barcelona tog en 0-1-vinst. Athletic Bilbao har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i La Liga. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in sex och gjorde tre mål.

Real Valladolid vs Athletic Bilbao H2H

Senast lagen mötte varandra gick Athletic Bilbao av planen som 3-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på fredag. Försöka välja en vinnare från senaste H2H är en tuff uppgift då inget lag övertygat mot sina motståndare helt. Athletic Bilbao vann fyra av de senaste tio matcherna, medan Real Valladolid tog två vinster i dessa tio matcher. Spelbolagen har Athletic Bilbao att vinna denna match till bästa odds på 2.00. Athletic Bilbao gjorde minst ett mål i sina 5 La Liga senaste matcher mot Real Valladolid. I åtta av de senaste tio matcher mellan Real Valladolid och Athletic Bilbao gjorde båda lagen mål.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Real Valladolid gjorde i snitt 1.3 mål, medan Athletic Bilbao snittade två mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel åtta gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Real Valladolid’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.6 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Athletic Bilbao spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.1 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Real Valladolid tog blygsamma sex segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev två förluster. Athletic Bilbao vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Real Valladolid har vunnit tre utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Estadio Jose Zorrilla.

Senaste lagnyheter

Real Valladolid har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Athletic Bilbao endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. Real Valladolid har gjort mål i 11 raka hemmamöten med Athletic Bilbao.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i La Liga visar att Real Valladolid ställer hoppet till en formstark Cyle Larin när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Oihan Sancet en av de mest avgörande spelarna i Athletic Bilbao den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande fredag.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Real Valladolid, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Sergio Escudero och Anuar finns bland de två spelarna som saknas för Real Valladolid kommande fredag.

Inigo Martinez kommer inte att följa med Athletic Bilbao denna gång, då de måste rehabba en skada.