Roma vs Spezia bästa odds och matchtips

Roma är favorittippade kommande måndag mot Spezia i Serie A. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Stadio Olimpico, Rome. Roma har för närvarande plats 8 i tabellen med 25 poäng efter 16 spelade matcher. Med 16 omgångar bakom sig har Spezia lyckats samla ihop 12 poäng och ligger på plats 17 i Serie A. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Roma. De skulle dock kunna skrälla mot Spezia.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Spezia i Serie A

  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Romas senaste 3 av 5 matcher;
  • Roma nätade i 5 av de senaste 7 matcher;
  • Roma släppte in i 5 av de senaste 7 matcher.
  • Spezia vann inte de senaste 4 matcherna i rad;
  • Spezia har förlorat de senaste 5 matcherna i rad på bortaplan;
  • Spezia har förlorat i 6 av de senaste 7 matcher på bortaplan;
  • Spezia släppte in i 34 av de senaste 36 matcher.

Form: Roma mot Spezia

Roma fortsätter trumma på

Roma hoppas att den goda formen håller i sig. Roma har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Bologna i en match som slutade 1-0.Inter blev också för svåra och tog hem vinsten med 3-0, innan Roma lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-2 mot PFC CSKA-Sofia.
 

Spezia har problem att hitta bra resultat

Stämningen i Spezia är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Spezia står utan seger de senaste fyra matcherna där man förlorat mot Bologna, Inter och senast vände man trenden något genom ett oavgjort resultat mot Sassuolo-
 

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Spezia här. Att välja Roma till odds 1.42 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Roma vs Spezia Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 23 maj 2021. Roma tar sig an Spezia med 1-1-0 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Roma och Spezia för närvarande i 13 poäng och 9 placeringar. Roma kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Spezia på måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Spezia är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Roma och Spezia kommer att sluta.

Skytteligan

Tammy Abraham är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Roma kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Spezia ställa hoppet till M’Bala Nzola att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.