Sevilla vs Almeria: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Sevilla och Almeria behöver poäng för att fly nedflyttningszonen i La Liga. Matchen kommer spelas på Estadio R. Sanchez Pizjuan och är en riktig sex poängs-match.

Sevilla längtar efter att bryta den segerlösa trenden i ligan kommande söndag. De går in i matchen som favoriter och kommer vara optimistiska till en välbehövlig självförtroendeboost. Den kommande drabbningen mot Almeria är en bra möjlighet för Sevilla att få några välbehövliga poäng in på kontot. Avslutande delen av säsongen kan bli riktigt tuff om de misslyckas ta tre poäng i en match som denna.

Statistik och fakta för Sevilla vs Almeria i La Liga

  • Sevilla har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Sevilla har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 11 av Sevillas senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Sevillas senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Sevilla har gjort mål i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Almeria har inte vunnit de senaste 16 bortamatcherna i rad
  • Almeria har släppt in på de senaste 18 bortamatcherna
  • Almeria har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Almeria har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av Almerias senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 2.5

Sevilla vs Almeria Preview

Sevilla form

Sevilla har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Osasuna i en 2-3-förlust. Atletico Madrid visade sig även dom för svåra när de vann med 6-1, innan Sevilla kunde slå tillbaka senast i en 2-0-vinst mot Fenerbahce. Sevilla tog tio poäng från sina senaste fem möten med lag från tre, målade åtta och släppte in fyra mål. Sevilla har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i La Liga. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde elva mål och släppte in sex.

Almeria form

Det är allt eller inget för Almeria efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 6-2 mot Girona som de svarade med att slå Barcelona 1-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 0-2 mot Villarreal. Almeria tjänade nio poäng från sina fem matcher mot lag från botten sex i La Liga. De gjorde sju mål i matcherna, och släppte till fem på vägen till två vinster. Almeria tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i La Liga utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med 15 insläppta och sex mål framåt.

Sevilla vs Almeria H2H

Sevilla åkte på en smäll när Almeria plockade ner dem med 2-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-1-seger. Sevilla har generellt sätt lätt mot Almeria, med historisk statistik på 8-0-2 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.61. Sevilla fick ut mer av Almeria i 9 av de senaste 11 mötena. Sevilla lyckades göra minst ett mål i sina 12 senaste möten i La Liga mot Almeria. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Sevilla och Almeria.

Över 2.5 mål blev vinnare sju gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Sevilla gjorde ett snitt på 1.8 mål, medan Almeria snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Sevilla’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Sevilla tog blygsamma sju segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev två förluster. Almeria vann noll av de 10 senaste och spelade oavgjort fyra samt förlorade sex av matcherna under denna period. Sevilla hindrade besökarna på Estadio R. Sanchez Pizjuan från att göra mål sex gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Almeria har kunnat hålla nollan noll av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Sevilla har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Almeria endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan Sevilla och Almeria när man spelat på Estadio R. Sanchez Pizjuan.

Youssef En-Nesyri är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Sevilla kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Almeria ställa hoppet till Luis Suarez att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Sevilla kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på söndag.

Alex Telles, Marcao och Jesus Corona finns bland de tre spelarna som saknas för Sevilla kommande söndag.