Sirius vs Häcken bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Sirius och Häcken en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. Sirius ligger på plats 12 i Allsvenskan med 34 poäng efter att ha spelat 28 matcher. Avståndet till Häcken är 2 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 10 i tabellen efter 28 omgångar. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Sirius. De skulle dock kunna skrälla mot Häcken.

Våra tips

Statistik och fakta för Sirius vs Häcken i Allsvenskan

  • Sirius vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Sirius släppte in i 12 av de senaste 14 matcher;
  • Sirius nätade i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Siriuss senaste 8 av 10 matcher.
  • Häcken är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad på bortaplan;
  • Häcken nätade i 25 av de senaste 27 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Häckens senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Häckens senaste 5 av 7 matcher.

Form: Sirius mot Häcken

Sirius håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Sirius eftersom de håller sin nivå. Det har varit både högt och lågt för Sirius den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Malmö FF fick de åka hem tomhänta med en 3-2-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-2-vinst mot Mjällby. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 3-3-match mot IFK Göteborg.

Häcken letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Häcken de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Den senaste tiden har det varit blandat resultat med en förlust mot Kalmar, följt av en vinst mot Degerfors. Senast blev det oavgjort (2-2) mot serieledarna Malmö.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Sirius vs Häcken Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Sirius och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Sirius tar sig an Häcken med 1-5-3 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. De senaste matcherna mellan Sirius och Häcken har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 29 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Sirius kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Häcken som för närvarande ligger på plats nummer 10 med 36 poäng i den kommande matchen kommande måndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Christian Kouakou. Han är toppskytt för Sirius, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Han har dock inte hittat nätet den senaste tiden, men det har edi Sylisufai som gjort mål i de tre senaste matcherna.

Häcken kommer att hoppas att Alexander Jeremejeff hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher. En annan som är i målform är Patrik Wålemark som gjort hela fem mål de senaste sex matcherna, och nätat tre matcher i rad.