Sirius vs Hammarby bästa odds och matchtips

Sirius drar fördel av hemmaplan när Hammarby gästar i Allsvenskan på onsdag. På plats nummer nio i Allsvenskan har Sirius spelat ihop 30 poäng efter 24 matcher. Med 40 poäng befinner sig Hammarby på plats fem i tabellen med 24 spelade matcher. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Sirius. De skulle dock kunna skrälla mot Hammarby.

Våra tips

Statistik och fakta för Sirius vs Hammarby

  • Sirius nätade i åtta av de senaste tio matcherna;
  • Sirius släppte in i åtta av de senaste tio matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Sirius senaste fem av sju matcher;
  • Sirius släppte in de senaste sex matcherna i rad.
  • Hammarby vann inte de senaste sex matcherna i rad på bortaplan;
  • Hammarby nätade i 19 av de senaste 21 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Hammarbys senaste två av fyra matcher;

Form: Sirius mot Hammarby

Sirius hoppas att komma tillbaka

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Sirius de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det är nu eller aldrig som gäller för Sirius, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 3-1-förlust i ett möte med Kalmar FF, men därefter lyckades man resa och slå Varbergs BoIS FC med 2-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 3-0-förlust mot Elfsborg.

Hammarby fortsätter att plocka poäng.

Hammarby hoppas att den goda formen håller i sig. Bajen kommer till matchen med tre raka vinster där man först tog hem en tokskön derbyseger mot AIK med 1-0, följt av en 3-1 seger mot Hudiksvall i Svenska Cupen. Senast blev det ett riktigt målkalas när Östersund besegrades med 4-3.

Eftersom Hammarby både är oddsmakarnas favorit till odds 2.00 och har starkare prestationer på sistone än vad Sirius har visat upp, verkar Hammarby vara det naturliga valet.

Sirius vs Hammarby Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Hammarby med sig tre poäng därifrån i en 3-2 seger. Sirius tar sig an Hammarby med 1-4-4 i bagaget från deras senaste matcher i Allsvenskan. Fem gånger i de senaste nio matcherna mellan Sirius och Hammarby blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sju gånger i dessa nio matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen tio poäng. Även om Sirius inte kommer att ha en möjlighet att komma över Hammarby i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Hammarby, som nu ligger på en femteplats med 40 poäng, kommer att göra sitt bästa för att hänga med i toppstriden. Hur som helst kommer matchen kommande onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Christian Kouakou. Han är toppskytt för Sirius, för närvarande på elva mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Hammarby kommer att hoppas att Akinkunmi Amoo hittar nätet igen. Han har gjort fyra mål på de senaste sex matcherna för sitt Hammarby.