Southampton vs Chelsea: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Chelsea förbereder sig för att möta Southampton i Premier League. Southampton ligger på plats tolv i Premier League med 36 poäng efter att ha spelat 30 matcher. Avståndet till Chelsea är 23 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats tre i tabellen efter 29 omgångar. Fyra förluster på de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Southampton. De skulle dock kunna skrälla mot Chelsea.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Chelsea i Premier League

 • I 10 av de senaste 12 hemmamatcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har släppt in i 20 av de senaste 22 matcherna
 • Southampton har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
 • Southampton har förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Southampton har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Chelsea har gjort mål i 37 av de senaste 39 matcherna
 • Chelsea har inte förlorat 24 av 26 av deras senaste matcher
 • Chelsea har vunnit 12 av 13 av deras senaste matcher
 • Southampton har släppt in i de senaste 14 hemmamatcherna mot Chelsea i rad
 • Southampton har inte vunnit 15 av de 17 senaste matcherna mot Chelsea
 • I de senaste 3 matcherna i rad Southampton har spelat mot Chelsea har båda lagen gjort mål
 • Southampton har förlorat 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Chelsea
 • I 20 av de senaste 22 av Southamptons matcher mot Chelsea var antalet mål över 1.5

Form: Southampton mot Chelsea

Southampton hoppas få stopp på lidandet

Southampton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Southampton har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Watford och Manchester City. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Leeds vilket gav en poäng.

Chelsea behöver börja vinna igen

Chelsea har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 0-2 mot Middlesbrough. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 1-4 mot Brentford, och lyckades inte heller särskilt bra i en 1-3 förlust mot Real Madrid.

Southampton vs Chelsea Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Chelsea och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Southampton tar sig an Chelsea med 1-3-6 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Southampton och Chelsea. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 23 poäng. Chelsea, som nu ligger på tre med 59 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare i striden om Champions League-platserna. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

James Ward-Prowse är inne i ett bra flow Southampton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Chelsea ställa hoppet till Kai Havertz att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.