Southampton vs Leicester bästa odds och matchtips

Southampton kommer att spela mot Leicester i omgång 14 av Premier League vid St. Mary’s Stadium på onsdag. På plats 14 i Premier League ligger just nu Southampton som samlat ihop 14 poäng efter deras 13 spelade matcher. Med 15 poäng befinner sig Leicester på plats 13 efter 13 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Southampton. De skulle dock kunna skrälla mot Leicester.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Leicester i Premier League

  • Southampton är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Southampton nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste 2 av 4 matcher.
  • Leicester vann inte de senaste 3 matcherna i rad;
  • Leicester är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Leicester släppte in de senaste 11 matcherna i rad;
  • Leicester nätade de senaste 13 matcherna i rad på bortaplan.

Form: Southampton mot Leicester

The Saints flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Southampton som hållit sin nivå. Southampton har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-0 mot Aston Villa. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-1 mot Norwich, och lyckades inte heller plocka poäng i en 4-0-förlust mot Liverpool.

The Foxes har problem att hitta bra resultat

Leicester tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Leicester kommer till matchen med två raka vinster i ryggen mot Legia Warszawa i Europa League och Watford. Innan dess förlorade man dock med 3-0 mot Chelsea.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Southampton det bästa valet här till odds 2.57.

Southampton vs Leicester Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Saints & Leicester spelades 30 april 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Southampton tar sig an Leicester med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Southampton och Leicester blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 14 för hemmalaget, kommer Southampton att ha en möjlighet att komma ikapp Leicester eller till och med komma över besökarna i ligan. Leicester, som nu ligger på 13 med 15 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen kommande onsdag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Che Adams är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Southampton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer The Foxes ställa hoppet till Jamie Vardy att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.