Southampton vs Wolves: Bästa oddsen och matchtipsen

Dags för match på St. Mary’s Stadium på lördag där hemmalaget Southampton tar emot Wolves.

Längst ner i tabellen har Southampton tagit 15 poäng efter 21 omgångar, medan Wolves har samlat ihop 20 poäng. Det placerar den senare på plats 15 i Premier League.

Det är ett högdramatiskt bottenmöte som väntar där Saints måste börja ta poäng för att inte halka efter lagen över strecket. Det blir dock svårt.

Statistik och fakta för Southampton vs Wolves i Premier League

  • I de senaste 10 Southamptons matcher, var antalet mål under 3.5
  • Southampton har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
  • Southampton har släppt in i 23 av de senaste 25 hemmamatcherna
  • Southampton har förlorade 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • I de senaste 5 Southamptons hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Wolves har släppt in på de senaste 11 bortamatcherna
  • I 8 av de senaste 9 bortamatcherna Wolves har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Wolves har inte vunnit 14 av sina senaste 16 bortamatcher
  • I 8 av Wolvess senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Wolvess senaste 6 bortamatcher var antalet av mål över 2.5

Southampton vs Wolves Preview

Southampton form

Southampton har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 2-1-seger mot Blackpool. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 2-1 mot Newcastle, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 3-0-förlust mot Brentford. Southampton tog åtta poäng från sina senaste sex möten med lag från två, målade sju och släppte in sju mål. Southampton har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i Premier League på St. Mary’s Stadium. Ett facit på noll oavgjorda och fyra förluster, där de släppte in sju och gjorde fem mål.

Wolves form

Wolves åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Liverpool i en 0-1-förlust. Manchester City blev även dom för svåra i en fajt som slutade 3-0, nu senast lyckades Wolves slå tillbaka i en 3-0-seger mot Liverpool. Wolves noterade tio poäng efter tre vinster från sina sex matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde fem mål, men släppte in fem. Wolves har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in elva mål och gjorde fem.

Southampton vs Wolves H2H

Senast lagen mötte varandra gick Wolverhampton av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Allt som allt har Wolves bra resultat mot Southampton under tidigare säsonger med övertag på 6-2-2 inför den här matchen. Spelbolagen har Wolves att vinna denna match till högsta odds på 2.63. Endast en gång förlorade Wolves mot Southampton i deras senaste 9 möten. Wolves gjorde minst ett mål i 10 av sina senaste 11 Premier League-matcher mot Southampton. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Southampton och Wolves.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Southampton gjorde i snitt 1.3 mål, medan Wolves snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Southampton’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Southampton tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev fem förluster. Wolves vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort fyra samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Målen flödar just nu för Southampton på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till åtta gånger för Wolves i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Southampton bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Wolves gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Wolves har gjort mål i 4 raka möten med Southampton när man spelat på bortaplan.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja James Ward-Prowse. Han är den spelaren i Southampton som är i bäst målform. Han har gjort fyra mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Wolves.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Daniel Podence som de hoppas ska hitta nätet igen. Daniel Podence gjorde tre mål för Wolves i de senaste 6 matcherna.

Southampton har lite problem med frågetecken kring om hela fyra spelare kommer till start till matchen på lördag. Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu kan inte bli inkallade av Southamptons manager, eftersom båda är avstängda.

Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios och Valentino Livramento finns bland de fyra spelarna som saknas för Southampton kommande lördag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Boubacar Traore, Pedro Neto och Sasa Kalajdzic.