Spezia vs Sampdoria bästa odds och matchtips

Spezia drar fördel av hemmaplan när Sampdoria gästar i Serie A på söndag. På plats nummer 15 i Serie A har Spezia spelat ihop 22 poäng efter 22 matcher. Med 20 poäng befinner sig Sampdoria på plats 16 i tabellen med 22 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Spezia. De skulle dock kunna skrälla mot Sampdoria.

Våra tips

Statistik och fakta för Spezia vs Sampdoria i Serie A

 • Spezia har släppt in i 24 av de senaste 26 hemmamatcherna
 • Spezia har inte vunnit 10 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Spezia har gjort mål i de senaste 5 matcherna i rad
 • Spezia har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Spezia har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I 10 av de senaste 11 matcherna Sampdoria har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sampdoria har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
 • Sampdoria har förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • I de senaste 3 matcherna i rad Spezia har spelat mot Sampdoria har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 3 av Spezias matcher mot Sampdoria var antalet mål över 2.5
 • Spezia har släppt in i de senaste 3 matcherna mot Sampdoria i rad
 • Spezia har gjort mål i de senaste 3 matcherna mot Sampdoria i rad

Form: Spezia mot Sampdoria

Spezia fortsätter att plocka poäng

Spezia hoppas att den goda formen håller i sig. Spezia kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Verona fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-1-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Genoa med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 2-1-seger mot AC Milan i sin senaste match.

Sampdoria sjunker till en ny låg nivå

Stämningen i Sampdoria är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Sampdoria har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-0 mot SSC Napoli, innan Torino besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Juventus tog hem en seger med 4-1.

Spezia har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.80 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.55.

Spezia vs Sampdoria Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Sampdoria och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Spezia har vunnit 33%, medan Sampdoria har vunnit 33% av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 1-1-1.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 23 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Sampdoria kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Spezia som för närvarande ligger på plats nummer 15 med 22 poäng i den kommande matchen på söndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Emmanuel Quartsin Gyasi. Han är toppskytt för Spezia, för närvarande på 4 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Sampdoria kommer att hoppas att Antonio Candreva hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen.