Helgens bästa tips: Guldstrid i Premier League och Championship

West Bromwich – Huddersfield Town

Huddersfield fortsätter sin osannolika resa upp mot den engelska fotbollens högstadivision och kan överta Bournemouth på andra plats i tabellen med minst 1 poäng ikväll.

The Terriers har gått spikrakt uppåt med 16 matcher utan förlust och kan inte stå i större formkontrast till motståndaren West Brom som gått från titelutmanare till tabellens mittenskikt med 6 förluster från deras 7 senaste i Championship.

2-0 segern mot Hull City senast borde ge West Brom en boost inför kvällens match, men spelvärdet ligger fortfarande i att backa bortalaget som vann det senaste mötet med 1-0 i november.

Tips: Huddersfield eller oavgjort @1.83

Brighton – Liverpool

Liverpool fortsätter jakten på Premier League-titeln, endast 6 poäng efter Man City i tabellen och med 1 match mindre spelad. Även om man förlorade med mot Inter i tisdags kunde man fortfarande säkra avancemang i Champions League så självförtroendet borde ligga fortsatt på topp.

Jurgen Klopps mannar är alltid formidabla på bortaplan (7 raka utan förlust) och ska vara klara favoriter mot ett Brighton som förlorat sina 4 senaste.

Mohamed Salah har sett ovanligt blek ut det senaste och har inte lyckats göra mål på 3 matcher. Egyptiern ligger fortfarande på första plats i skytteligan med 19 fullträffar denna säsong och har goda chanser att replikera formen i senaste besöket till Amex där han stod för ett hattrick.

Tips: Liverpool vinner och Salah gör mål @2.4

Southampton – Watford

Efter en imponerande svit som såg Southampton plocka poäng mot Man City, Tottenham och United har The Saints nu förlorat sina två senaste.

Innan 2–1 förlusten mot Newcastle i onsdags hade Ralph Hasselnhuttls mannar inte förlorat på 10 raka hemma på St. Marys. På söndag tar man emot ett krisande Watford som kan bli den perfekta motståndaren att få tillbaka självförtroendet mot.

The Hornets har bara gjort 1 mål i deras 5 senaste bortamatcher och med tanke på hur defensivt tajta Southampton brukar vara på hemmplan ser jag spelvärde i att backa en hemmaseger utan några insläppta mål.

Tips: Southampton vinner och håller nollan @2.55