Sverige vs Azerbajdzjan: Bästa oddsen och matchtipsen

Sverige möter Azerbajdzjan på Friends Arena, där vi bör få se en klar seger. Den spelas på måndag, det är en av många matcher i runda två av kvalet till EM. Sverige vann de två senaste mötena med Azerbajdzjan, då de följde upp en 1-0-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 3-0.

Efter den första omgången av gruppspelet är Sverige femma med noll poäng, medan Azerbajdzjan har noll poäng som nummer fyra. Sverige möter Azerbajdzjan som nummer 23 i FIFA world ranking, där motståndaren håller till på plats 121 i världen.

Statistik och fakta för Sverige vs Azerbajdzjan i European Championship

Statistik och fakta för Sverige

  • Sverige har vunnit i 4 av de senaste 5 matcher;
  • Sverige är obesegrade i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Sverige nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Sverige släppte in i 8 av de senaste 10 matcher.

Statistik och fakta för Azerbajdzjan

  • Azerbaijan har vunnit i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Azerbaijans senaste 5 av 7 matcher;
  • Azerbaijan nätade i 6 av de senaste 8 matcher;
  • Azerbaijan släppte in i 5 av de senaste 7 matcher.

Sverige vs Azerbajdzjan statistik och analys

Sverige är ute efter att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. I de tre senaste matcherna slog de först Finland med 2-0, innan det blev det seger mot Island med 2-1. Segersviten tog slut senast mot Belgien, som vann med 0-3 Sverige lyckades ta imponerande fyra vinster på de sex senaste landskamperna, där de även spelade oavgjort en och förlorade två. De gjorde sju mål och släppte till sex gånger.

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Azerbajdzjan. De vann först mot Moldavien med 1-2 följt av vinst mot Nordmakedonien med 1-3. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Österrike, som vann med 4-1. Azerbajdzjan löste inte mindre än fem segrar i sina senaste sex landskamper, där man även en kryssade och två förlorade. Man gjorde åtta framåt och släppte in nio stycken.

Sverige vs Azerbajdzjan H2H

Senast nationerna ställdes mot varandra sprang Sverige iväg med en 3-0-seger. Sverige går in i matchen mot Azerbajdzjan med 2-0-0 i ryggen från deras senaste två möten. En win-rate på 100% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi.

Sverige vs Azerbajdzjan – Skytteligan

Då kvalet precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Sverige och Azerbajdzjan denna säsong. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.

Sverige vs Azerbajdzjan Speltips

Då den nya EM-kvalet precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Sverige och Azerbajdzjan denna säsong. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.

Sverige tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Azerbajdzjan vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fem. Sverige har fem vinster på tavlan från sina 10 senaste European Championship-matcher. Gästande Azerbajdzjan tog samtliga poäng i noll av de 10 senaste matcherna.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Sverige’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.