Sverige vs Belgien: Bästa oddsen och matchtipsen

Sverige ställs mot Belgien på fredag på Friends Arena. Det här är deras första match i EM-kvalet. Spela på Belgien vinna och hålla nollan i sina senaste möten med Sverige har varit ett klockrent val. Matcherna slutade med vinst 1-0 i juni 2016 och 2-0 i juni 2014.

Grupp F består av 5 nationer med Azerbajdzjan, Belgien, Estland, Sverige, Österrike som kämpar för en plats i EM-slutspelet i Tyskland 2024. Belgien kliver ut mot Sverige som nummer 4, Medan hemmalaget är på plats 23 i FIFA world ranking.

När Sverige välkomnar Belgien till Stockholm på fredag ser det ut att bli en mycket jämn affär. Tre poäng här kan visa sig vara avgörande för att vinna gruppen. Gästerna är favoriter hos oddssättarna att vinna här, men detta kan bli en tät match avgjord av små marginaler.

Statistik och fakta för Sverige vs Belgien i European Championship

Statistik och fakta för Sverige

  • Sverige har vunnit i 4 av de senaste 4 matcher;
  • Sverige är obesegrade i 5 av de senaste 5 matcher;
  • Sverige har vunnit i 3 av de senaste 3 matcher hemma;
  • Sverige är obesegrade i 4 av de senaste 4 matcher hemma.

Statistik och fakta för Belgien

  • Belgien vann inte i 6 av de senaste 7 matcher på bortaplan;
  • Belgien är obesegrade i 5 av de senaste 6 matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Belgiens senaste 6 av 8 matcher;
  • Belgien släppte in i 4 av de senaste 6 matcher.

Sverige vs Belgien statistik och analys

I sina tre senaste matcher vann Sverige med 2-0 mot Algeriet, slog Finland med 2-0 och slaktade Island 2-1. Sverige vann fyra av sina senaste landskamper, där dom även kryssade en och förlorade två. De gjorde åtta mål och släppte in fem stycken.

Det har varit blandade resultat för Belgien i de tre senaste matcherna, då de först slog Kanada med 1-0. Det följdes upp med en svag 0-2-förlust mot Marocko och nu senast mot Kroatien blev det 0-0. I sina senaste landskamper har Belgien vunnit två gånger samt kryssat fyra oavgjorda. De fick stå ut med en förluster under denna period, med ett målfacit på fem insläppta och fem gjorda.

Sverige vs Belgien H2H

När dessa länder senast stötte på varandra lyckades Belgien ta vinsten i en 1-0 vinst 22 juni 2016. Sverige går in i matchen mot Belgien med 0-0-3 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 0% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi.

I ett av de senaste tre matcher mellan Sverige och Belgien gjorde båda lagen mål.

Sverige vs Belgien – Skytteligan

Det räcker att kolla på Emil Forsberg, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade två gånger på slutet för Sverige i EM-kvalen, medan Michy Batshuayi lyckades göra två mål på de sex senaste för Belgien i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.

Sverige vs Belgien Speltips

Då den nya EM-kvalet precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Sverige och Belgien denna säsong. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.

Sverige tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på två förluster under den här perioden. Belgien vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade två. Belgien vann och höll nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste tre matcherna mellan lagen. Sverige gjorde ett snitt på 0.33 mål, medan Belgien snittade 1.67 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i fem av Sverige’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.