Sydkorea vs Ghana – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Sydkorea möter Ghana i omgång två av VM-gruppspelet. Matchen kommer spelas på Education City Stadium kommande måndag.

Efter den första rundan har vi Sydkorea på plats två med en poäng medan Ghana står på noll. Sydkorea går in i nästa match med nummer 28 i FIFA world ranking. Det lämnar ett ordentligt glapp till Ghana, som i sin tur är rankade 61 i världen.

Asiaterna imponerade mot Uruguay och bör ha goda chanser till seger samt avancemang. Det afrikanska motståndet har troligtvis inte vad som krävs och vi blir förvånade om de lyckas ta poäng här.

Våra tips

Sydkorea vs Ghana Statistik

  • I de senaste 3 Sydkoreas matcher, var antalet mål under 1.5
  • Sydkorea har inte förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
  • I 6 av Sydkoreas senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Sydkorea har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I de senaste 3 Sydkoreas matcher, var antalet mål under 2.5
  • Ghana har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • I 6 av Ghanas senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
     

Sydkorea vs Ghana Preview

Sydkorea har alla möjligheter.

Sydkorea kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i ett av dessa matcher. När det kommer till att göra mål kan Sydkorea vara mer produktivt med 18 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.8 goals per match där de även släppte in åtta times. Det ger ett snitt på 0.8 per match, med hållna nollor sex times.

Ghana med tveksamma insatser.

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Ghana. De vann först mot Nicaragua med 0-1 följt av vinst mot Schweiz med 0-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Portugal, som vann med 3-2. Ghana visar upp fantastisk statistik från sina senaste tio matcher, där de nätade två gånger i snitt. De gjorde 20 och släppte in 17, ett snitt på 1.7 per match. De höll nollan fem av dessa.

Nuvarande tabellen i VM

Av att döma från spelbolagens odds har vi en jämn match framför oss när Sydkorea kliver in mot Ghana. Ta tre poäng i en så pass tuff drabbning skulle räcka långt för att kvalificera sig till nästa runda. Ghana åkte på en otroligt bitter förlust efter 3-2-rysaren mot Portugal. Det är uppenbart att något inte stämde defensivt, och tränaren vet säkert vart fokus ska läggas till nästa omgång.

Sydkorea tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på ett förluster under den här perioden. Ghana vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort noll och förlorade fyra.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Sydkorea’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål två gånger i dessa matcher. Sydkorea’s senaste 3 matcher hade mindre än tre mål..

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Sydkorea gjorde ett snitt på ett mål, medan Ghana snittade 2.75 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger.

Sydkorea har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Ghana endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. Sydkorea har hållt nollan 3 raka matcher. Ghana lyckades göra matchens första mål endast i två av de 10 senaste matcher. Medan Sydkorea var först att hitta nät i fem av sina 10 senaste matcher.

Heung-Min Son har varit grym för Sydkorea på slutet, med två mål, och man bör snegla på spelmarknaden här. Ghana är optimistiska till att Andre Ayew att han dubblar målskördan från sina sex senaste matcher.