Tottenham vs Southampton bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Tottenham och Southampton en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Premier League. Efter 20 spelade matcher är The Lilywhites rankade som nummer 7 i Premier League med 36 poäng. Det ger en skillnad på 11 poäng till Southampton, som ligger på plats 12 i tabellen med 25 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Lilywhites. De skulle dock kunna skrälla mot Southampton.

Våra tips

Statistik och fakta för Tottenham vs Southampton i Premier League

 • Tottenham Hotspur har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Tottenham Hotspur har vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • I 9 av de senaste 10 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har släppt in i de senaste 12 matcherna i rad
 • Southampton har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Southampton har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Southampton har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • I 11 av de senaste 12 matcherna Tottenham Hotspur har spelat mot Southampton har båda lagen gjort mål
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i de senaste 13 hemmamatcherna mot Southampton i rad
 • Tottenham Hotspur har släppt in i de senaste 12 matcherna mot Southampton i rad
 • Tottenham Hotspur har vunnit 11 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Southampton
 • I 10 av de senaste 12 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Southampton var antalet mål över 2.5

Form: Tottenham mot Southampton

Tottenham letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Tottenham de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Tottenham är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Leicester med 3-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-0 mot Chelsea, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-1-vinst mot Brighton.

Southampton är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av The Saints de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit blandade resultat för Southampton med en vinst, en förlust och ett oavgjort resultat.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Tottenham till odds 1.65 ser ut att vara det bästa alternativet kommande onsdag.

Tottenham vs Southampton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Spurs & Southampton spelades 28 december 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Tottenham tar sig an Southampton med 6-2-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Tottenham och Southampton blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Southampton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Tottenham i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu är nummer 7 med 36 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Harry Kane.Totalt hittade han nätet 3 gånger i deras 6 senaste matcher.

Southampton kommer att hoppas att James Ward-Prowse hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.