Vasalunds IF vs IFK Värnamo bästa odds och matchtips

Vasalunds IF drar fördel av hemmaplan när IFK Värnamo gästar i Superettan på måndag. Vasalunds IF ligger sist med endast 21 poäng efter 22 matcher. Serieledande Värnamo har 43 poäng och har dessutom en match mindre spelad än tvåan Helsingborg. Det ska mycket till för att jumbon ska kunna besegra serieledarna.

Våra tips

Statistik och fakta för Vasalunds IF VS. IFK Värnamo

  • Vasalunds IF har förlorat de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Vasalund har förlorat i fyra av de senaste fem matcherna hemma;
  • Vasalund släppte in mål i 12 av de senaste 14 matcherna.
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Värnamo nätade i tio av de senaste tolv matcherna;
  • Värnamo släppte in i sex av de senaste åtta matcherna.

Form: Vasalunds IF mot IFK Värnamo

Vasalunds IF har problem att hitta bra resultat

Vasalunds IF tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. De har verkligen inte njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-1 förlust mot GIF Sundsvall. Det följde de upp med en 2-1 vinst mot Eskilstuna innan de förlorade mot Akropolis med 1-0. 

Värnamo har hittat formen igen

Trenden pekar uppåt just nu för IFK Värnamo efter en ny vinst senast. Den senaste tiden har de besegrat Jönköping, innan de fick oavgjort mot Örgryte. Senast blev det alltså en vinst mot Trelleborg med 3-2.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att IFK Värnamo är vårt val för en seger.

Vasalunds IF vs IFK Värnamo Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Vasalunds IF mot IFK Värnamo var ett Superettan-möte så sent som 25 juli 2021 och vi såg då Värnamo ta en 1-0-vinst. Det var första gången de möttes i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 22 poäng. Vasalund är i desperat behov av tre poäng för att lämna bottenplaceringen. Värnamo sitter för närvarande säkert på förstaplats men skulle inte tacka nej till tre poäng och dryga ut ledningen. Hur som helst är detta en ytterst intressant match att spela på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Alexander Abraham Andue. Han är toppskytt för Vasalunds IF, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Han har dock bara gjort ett mål de senaste sex matcherna, där Ekin Bulut på tre mål är bäst inom närtid.

IFK Värnamo kommer att hoppas att Oscar Johansson hittar nätet igen. Han står på 5 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i tre av deras sex senaste matcher.