Västerås SK vs GAIS bästa odds och matchtips

När både Västerås SK och GAIS njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på Iver Arena klockan 19:00 5 oktober. Som nummer 13 har Västerås SK lyckats skrapa ihop 23 poäng efter 22 spelade matcher. Med 27 poäng har GAIS efter 22 matcher placerat sig på plats elva i Superettan. Västerås kommer till matchen med en förlust i ryggen medan GAIS är obesegrade i sina senaste tre.

Våra tips

Statistik och fakta för Västerås SK VS. GAIS

  • Västerås SK vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Västerås nätade i nio av de senaste elva matcherna;
  • Västerås SK släppte in de senaste sex matcherna i rad hemma.
  • GAIS är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • GAIS släppte in i tolv av de senaste 14 matcher;
  • GAIS släppte in de senaste sju matcherna i rad på bortaplan.

Form: Västerås SK mot GAIS

Västerås SK hoppas få stopp på lidandet

Västerås SK tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Västerås SK gick det så här: den första slutade 1-1 mot Norrby och sen blev det en 2-0 vinst mot Akropolis IF. Den senaste matchen blev en 2-1 förlust mot GIF Sundsvall.

GAIS fortsätter trumma på

GAIS hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Den första av de tre senaste matcherna för GAIS tog en 4-1 vinst mot IK Brage följt av 0-0 mot Falkenbergs FF. Den senaste matchen slutade med en 2-1 vinst mot Örgryte.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att GAIS är vårt val för en seger.

Västerås SK vs GAIS Matchhistorik

I senaste matchen mellan Västerås SK och GAIS var det en tillknäppt match som GAIS lyckades vinna med 1-0. Västerås SK har vunnit 20%, medan GAIS har vunnit 50% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-3-5.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Västerås SK inte kommer att ha en möjlighet att komma över GAIS i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. GAIS, som nu ligger på elfte plats med 27 poäng och kan vid tre poäng klättra två placeringar. Hur som helst är detta en bra match att lägga ett eller flera spel på.

Skytteligan

Den senaste tiden heter Västerås bäste målskytt Erik Bjoerndahl. Han har nätat hela sex gånger på de senaste sex matcherna och har gjort mål i de senaste fyra.

GAIS kommer att hoppas att Adam Egnell hittar nätet igen. Han står på sex mål för säsongen och har gjort fyra mål på de senaste fyra matcherna. Dock två matchers måltorka.