• IFK Värnamo har gjort mål i 12 av de senaste 13 bortamatcherna i Allsvenskan
  • I 7 av IFK Värnamos senaste 9 bortamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5

Västerås SK vs IFK Värnamo H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Västerås SK ska spela mot IFK Värnamo.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Västerås SK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Västerås SK vs IFK Värnamo Preview

Västerås SK form

Västerås SK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 2-1 av Hammarby, innan Djurgården fick med sig en 0-2-seger. En tredje förlust kom mot GAIS, som vann med 2-0. Västerås SK tog noll poäng från sina senaste ett möten med lag från noll, målade noll och släppte in ett mål. Västerås SK löste endast en seger av sex försök så här långt på Iver Arena i Allsvenskan. De kryssade noll och förlorade tre av dessa möten där de gjorde två och släppte in fem mål.

IFK Värnamo form

IFK Värnamo har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Halmstads BK,gick man hem tomhänta efter en 1-3-förlust, sedan lyckades man vinna med 1-2 motHammarby. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot Brommapojkarna. IFK Värnamo tjänade ett poäng från sina ett matcher mot lag från botten sex i Allsvenskan. De gjorde två mål i matcherna, och släppte till två på vägen till noll vinster.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på fyra förluster under den här perioden. IFK Värnamo vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade två. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Västerås SK lyckades hålla nollan i ett av matcherna på Iver Arena, höll IFK Värnamo tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Västerås SK bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. IFK Värnamo har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Med endast ett mål på slutet i Allsvenskan kommer Henry Offia vara ivrig att hitta rätt igen i den kommande matchen. IFK Värnamo hoppas i sin tur att Viktor Bergh kan göra det jobbigt för motståndarna och addera nya mål till de två Allsvenskan-mål som han gjort så här långt.