VM-kval: Torsdagens bästa tips

Georgien – Sverige

Sverige toppar grupp B med 17 poäng men behöver ytterligare en vinst imorgon för att behålla sin komfortabla position inför matchen mot Spanien på söndag.

Georgien har visat förbättring och knep sin första seger när man slog Kosovo med 2-1 senast. Men det betyder inte att man kan slå hål på ett svenskt försvar som hittills bara släppt in 3 mål under hela kvalet och nollat sina två senaste motståndare (Kosovo, Grekland).

Senast de här två lagen möttes vann Sverige med 1-0 och jag tror på ännu en trygg och metodisk vinst för Janne Anderssons mannar i returmötet.

Tips: Sverige vinner med noll insläppta mål @2.05

Irland – Portugal

Portugal ligger bara 1 poäng efter Serbien i Grupp A och kommer gå mot strupen när man möter en redan utslagen motståndare på torsdag.

Irland ligger näst sist i gruppen och kan inte kvalificera sig vidare till VM. Dock ska motståndaren inte underskattas då det första mötet mellan de här två lagen nästan slutade 1-1 innan Cristiano Ronaldo avgjorde i 90:e minuten.

Med den första matchen i åtanke lutar jag därför mot under snarare än över, även om portugiserna fortfarande har mer att spela för och är en given favorit.

Tips: Portugal och under 3.5 mål @1.9

Ryssland – Cypern

Ryssland har en VM-biljett i sikte men kan inte ta bort foten från gaspedalen när man möter Cypern imorgon. Grupptvåan Kroatien ligger bara 2 poäng efter och vem som går som segrare ur gruppen kan därför komma att avgöras på målskillnad.

Cypern är en sårbar motståndare och har släppt in 13 mål under kvalet så här långt. Förvänta dig därför ett aggressivt Ryssland som kommer försöka få det att rassla i nätmaskorna vid mer än ett tillfälle.

Tips: Ryssland gör över 2.5 mål @1.9

Posted in Okategoriserade