West Ham vs Leeds bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när The Irons möter Leeds för en match i Premier League kommande söndag. Efter 21 spelade matcher är West Ham rankade som nummer 4 i Premier League med 37 poäng. Det ger en skillnad på 18 poäng till Leeds, som ligger på plats 16 i tabellen med 19 poäng. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Hammers. De skulle dock kunna skrälla mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för West Ham vs Leeds i Premier League

 • West Ham United har gjort mål i 16 av de senaste 17 hemmamatcherna
 • West Ham United vann de senaste 4 matcherna i rad
 • West Ham United har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste hemmamatcher
 • Leeds United har inte vunnit 16 av 18 av deras senaste bortamatcher
 • Leeds United har släppt in i 18 av de senaste 19 bortamatcherna
 • Leeds United har förlorat 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • I 9 av de senaste 10 av West Ham Uniteds matcher mot Leeds United var antalet mål under 3.5
 • West Ham United har vann de senaste 3 matcherna mot Leeds United i rad
 • West Ham United har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Leeds United i rad
 • West Ham United har släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna mot Leeds United
 • West Ham United har inte vunnit 4 av de 5 senaste hemmamatcherna mot Leeds United

Form: West Ham mot Leeds

West Ham fortsätter att plocka poäng

The Hammers hoppas att den goda formen håller i sig. West Ham har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Crystal Palace. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Leeds med 2-0 innan de i förra matchen besegrade Norwich med 2-0.

Leeds hoppas få stopp på lidandet

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Leeds kommer till matchen med två förluster på de tre senaste matcherna, mot Arsenal och West Ham. Innan dess besegrade man Burnley med 3-1.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Leeds är det självklart att satsa på The Irons till odds 1.67.

West Ham vs Leeds Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Hammers mot Leeds var ett Premier League-möte så sent som 25 september 2021 och vi såg då West Ham ta en 2-1-vinst. West Ham går in i matchen mot Leeds med 4-2-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan West Ham och Leeds blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer West Ham och Leeds för närvarande i 18 poäng och 12 placeringar. The Irons kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Leeds kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Leeds är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan West Ham och Leeds kommer att sluta.

Skytteligan

Michail Antonio är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Hammers kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Raphinha att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.