Chelsea vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

Trots en ganska svag form på slutet har Chelsea goda möjligheter till vinst i 33 av Premier League-säsongen. De möter Brentford på onsdag på Stamford Bridge, där de hoppas göra det surt för besökarna.

Säsongen har hittills inte lyckats leverera i närheten av vad Chelsea hade förväntningar om. De hoppas på att deras nästa match mot Brentford kan vara starten på en uppåtgående trend. Hemmalaget behöver ett bra resultat mot Brentford, om de vill klättra i tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel på hemmamark.

Statistik och fakta för Chelsea vs Brentford i Premier League

  • I 22 av Chelseas senaste 24 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 15 av Chelseas senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 11 av Chelseas senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Chelsea har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Chelsea har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • I 12 av Brentfords senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Brentfords senaste 8 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 9 av Brentfords senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Brentford har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Brentford har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna

Chelsea vs Brentford Preview

Chelsea form

Chelsea har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 2-0 av Real Madrid, innan Brighton fick med sig en 1-2-seger. En tredje förlust kom mot Real Madrid, som vann med 0-2. Chelsea löste endast en seger av sex försök så här långt på Stamford Bridge i Premier League. De kryssade två och förlorade tre av dessa möten där de gjorde fyra och släppte in sju mål.

Brentford form

En enda poäng har Brentford att visa upp från sina tre senaste matcher. Det började uselt genom förluster 1-2 och 2-0 mot Newcastle och Wolves. Senaste matchen gav iallafall en poäng efter 1-1 mot Aston Villa. Brentford har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Man spelade oavgjort två och förlorade tre samtidigt som laget släppte in åtta och gjorde sex mål.

Chelsea vs Brentford H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Chelsea mötte Brentford. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Chelsea går in i matchen mot Brentford med 1-1-1 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 33% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I ett av de senaste tre matcher mellan Chelsea och Brentford gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste tre matcherna mellan lagen. Chelsea gjorde ett snitt på 0.66 mål, medan Brentford snittade 1.33 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i tre av Chelsea’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Chelsea tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev fyra förluster. Brentford vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fem av matcherna under denna period. Endast två av de 10 senaste Premier League-matcherna på hemmaplan fick Chelsea uppleva över 2.5 mål. I tre av de 10 senaste på bortamark för Brentford slutade matchen med över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Chelsea har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Brentford har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Kai Havertz. Han är den spelaren i Chelsea som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Brentford.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Ivan Toney som de hoppas ska hitta nätet igen. Ivan Toney gjorde tre mål för Brentford i de senaste 6 matcherna.

Chelsea har lite problem med frågetecken kring om hela tio spelare kommer till start till matchen kommande onsdag.

Pierre-Emerick Aubameyang, Edouard Mendy, Raheem Sterling, Christian Pulisic, Armando Broja, Ruben Loftus-Cheek, Ben Chilwell, Reece James, Wesley Fofana och N’Golo Kanté finns bland de tio spelarna som saknas för Chelsea på onsdag.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Pontus Jansson, Ivan Toney, Frank Onyeka, Shandon Baptiste och Aaron Hickey.