Aston Villa vs Fulham: Bästa oddsen och matchtipsen

Aston Villa ser ut att ha god chans till att lägga till tre nya poäng på kontot, när de möter Fulham i omgång 33 av Premier League. Det lär bli en del frustration om de ej lyckas slå besökarna här på Villa Park kommande tisdag.

Rankade som nummer 6 i ligan, har hemmalaget så här långt plockat 51 poäng den här säsongen, medan gästerna har samlat ihop 45 poäng. Detta placerar dem som nummer 9 efter 31 omgångar.

Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Aston Villa lösa vinst mot Fulham kommande tisdag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Statistik och fakta för Aston Villa vs Fulham i Premier League

  • Aston Villa har gjort mål på de senaste 17 matcherna
  • Aston Villa har vann de senaste 4 hemma matchernai rad utan att släppa in mål
  • Aston Villa har vann 6 i de senaste 8 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Aston Villa har gjort mål på de senaste 10 hemmamatcherna
  • Aston Villa har vann de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Fulham har gjort mål i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
  • I de senaste 4 bortamatcherna i rad Fulham har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 4 Fulhams bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • Fulham har förlorade 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Fulham har förlorat 5 av sina senaste 6 matcher

Aston Villa vs Fulham Preview

Aston Villa form

Aston Villa har tagit 17 poäng i deras 13 matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fem av dessa matcher med 21 mål mot 23. Aston Villa har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde 13 mål och släppte in åtta.

Fulham form

Fulham ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot West Ham United blev det förlust efter 0-1, men de reste sig snabbt och vann mot Everton i en 1-3-match. De följde upp vinsten med en ny 2-1-seger mot Leeds United i den senaste matchen. Fulham har kämpat sig till ett vinster och tre poäng från sina senste nio matcher mot topp 6-lagen. De gjorde åtta i dessa matcher, men släppte även in 17 mål. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Fulham två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på sju mål insläppta och sju gjorda.

Aston Villa vs Fulham H2H

Aston Villa åkte på en smäll när Fulham plockade ner dem med 3-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 3-1-seger. Trots en 3-0-seger senast mot Fulham har de senaste tio matcherna varit tuffa för Aston Villa med fyra vinster och Fulham som tagit sex segrar. Spelbolagen har bästa odds på bortaseger till 4.33. De senaste 4 Premier League mötena mellan Aston Villa och Fulham slutade med över 2.5 mål. Punters tittar förmodligen inte efter båda lagen göra mål när Fulham besöker Aston Villa. Minst ett lag lyckades hålla nollan sex gånger i de senaste tio matcherna. Oddsen på att båda lagen inte ska göra mål ligger på 2.00 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Aston Villa gjorde i snitt 1.1 mål, medan Fulham snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Aston Villa’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.3 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Aston Villa tog fem vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i fyra under den här tiden. Fulham vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade fyra. Aston Villa lyckades öppna målskyttet i inte mindre än sju av sina 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästande Fulham har varit lika fina från start då de öppnat med mål i åtta av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Aston Villa har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Fulham gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Aston Villa har vunnit och hållt nollan i 4 raka hemmamatcher. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan Aston Villa och Fulham när man spelat på Villa Park.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Ollie Watkins. Han är den spelaren i Aston Villa som är i bäst målform. Han har gjort fem mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Fulham.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Harry Wilson som de hoppas ska hitta nätet igen. Harry Wilson gjorde två mål för Fulham i de senaste 6 matcherna.

Aston Villa kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match kommande tisdag. Douglas Luiz kan ta en dag ledigt från Aston Villas trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

John McGinn och Diego Carlos finns bland de två spelarna som saknas för Aston Villa på tisdag.

Fulham kommer till exempel inte kunna använda sig av Aleksandar Mitrovic eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de två spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Shane Duffy och Neeskens Kebano.