Elfsborg vs Halmstads BK: Bästa oddsen och matchtipsen

Elfsborg är stora favoriter och förväntas vinna mot Halmstads BK, som de möter kommande onsdag. I sin nuvarande form ska en vinst på Borås Arena vara det självklara resultatet.

Elfsborg kliver in i omgång 6 som nummer 3 i Allsvenskan med tio poäng på kontot så här långt. Efter fem rundor spelade, har Halmstads BK samlat ihop sex poäng, som placerar dem på 10 i tabellen.

Med tre raka segrar är Elfsborg redo att ta sig an vem som helst. Dock siktar såklart Halmstads BK på att bryta denna trend och inte bli nästa offer i raden.

Statistik och fakta för Elfsborg vs Halmstads BK i Allsvenskan

  • Elfsborg har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
  • Elfsborg har inte förlorat 12 av sina senaste 14 hemmamatcher
  • Elfsborg har inte förlorat 8 av sina senaste 9 matcher
  • I 6 av Elfsborgs senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av Elfsborgs senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Halmstads BKs senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Halmstads BK har förlorade 7 i de senaste 9 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • I 11 av Halmstads BKs senaste 13 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Halmstads BK har inte vunnit 10 av sina senaste 11 bortamatcher
  • Halmstads BK har förlorat 7 av sina senaste 9 bortamatcher

Elfsborg vs Halmstads BK Preview

Elfsborg form

Elfsborg körde över allt motstånd på slutet där man börjad emed att vinna 5-0 mot Brommapojkarna. De fortsatte med att slåDegerfors 1-2 och tog tredje raka mot Mjällby i en 0-1-seger.

Halmstads BK form

Halmstads BK har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 2-0-seger mot Djurgården. Det följdes upp med en förlust 2-0 mot Kalmar FF, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 0-2-torsk mot Brommapojkarna. Halmstads BK har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in tio mål och gjorde fem.

Elfsborg vs Halmstads BK H2H

Halmstads BK blev helt knockade när Elfsborg tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 3-2-förlusten, som Halmstads BK vann med i matchen innan. Att titta tillbaka på deras senaste tio matcher visar hur svåra lagen är att skilja åt. Gästande Halmstads BK tog tre vinster av de föregående tio matcherna. Värdarna Elfsborg vann fyra av dessa, och spelbolagens bästa odds för en hemmavinst ligger på 1.55. Elfsborg gjorde minst ett mål i 18 av sina 19 senaste matcher i Allsvenskan mot Halmstads BK. Båda lagen hittade nät sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Elfsborg och Halmstads BK. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.87.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Elfsborg med ett snitt på 1.5 mål, och där Halmstads BK snittade ett mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Elfsborg’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Halmstads BK spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.1 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Allsvenskan

Elfsborg tog fem vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förlust i två under den här tiden. Halmstads BK vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i två och förlorade sju. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Elfsborg lyckades hålla nollan i två av matcherna på Borås Arena, höll Halmstads BK tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Elfsborg har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Halmstads BK endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Elfsborg har gjort mål i 15 raka hemmamöten med Halmstads BK.

Alexander Bernhardsson är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Elfsborg kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Halmstads BK ställa hoppet till Erik Ahlstrand att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.