Östers IF vs GAIS: Bästa oddsen och matchtipsen

Östers IF tar emot GAIS för match i Superettan kommande lördag på Visma Arena.

Hemmalaget leder ligan på 13 poäng efter sex matcher. GAIS rankas som nummer 3 with 13 poäng efter sex spelade.

Östers IF ser fram emot att försvara sin posrition i toppen av Superettan-tabellen, när de välkomnar GAIS till Östers IF:s stadion. Den senare hoppas kunna störa fullt ut, men en poäng skulle vara en riktig överraskning.

Statistik och fakta för Östers IF vs GAIS i Superettan

  • Östers IF har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
  • Östers IF har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
  • Östers IF har inte vunnit 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Östers IF har släppt in i 7 av de senaste 8 hemmamatcherna
  • Östers IF har vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
  • GAIS har gjort mål i 32 av de senaste 34 matcherna
  • I de senaste 12 GAISs matcher, var antalet mål under 3.5
  • GAIS har inte förlorat 22 av sina senaste 24 matcher
  • I 15 av GAISs senaste 17 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • GAIS har inte förlorat 16 av sina senaste 18 bortamatcher

Östers IF vs GAIS Preview

Östers IF form

Det har varit blandade resultat för Östers IF i deras tre senaste matcher, då de först slog GIF Sundsvall med 2-3. Det följdes upp med en svag 0-1-förslust mot Östersund, och innan det i mötet medÖrgryte fick man nöja sig med 2-2 oavgjort. Östers IF tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde tio och släppte in sex mål.

GAIS form

Resultaten har varit upp och ner för GAIS, som vann mot Landskrona BoIS med 2-0. Det följdes upp med en tung förlust med 2-1 mot Helsingborg och nu senast en 2-1-vinst mot Trelleborgs FF. I de sex senaste bortamatcherna i Superettan, vann GAIS två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på fem mål insläppta och fem gjorda.

Östers IF vs GAIS H2H

GAIS blev helt knockade när Östers IF tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 3-2-förlusten, som GAIS vann med i matchen innan. Östers IF brukar trivas med att spela mot GAIS med fem vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 2.15. GAIS tog endast en seger från 7 möjliga försök mot Östers IF. Östers IF lyckades göra minst ett mål i sina 10 senaste möten i Superettan mot GAIS. Spela på att båda lagen ska göra mål i de senaste matcherna mellan Östers IF och GAIS skulle givit dig en godkänd vinst. Båda lagen hittade vägen till målet sju gånger av sina senaste tio matcher. Bästa odds på att båda gör mål här finns till 1.70 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Östers IF gjorde i snitt 1.7 mål, medan GAIS snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Östers IF’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på två mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Superettan

Östers IF tog fyra vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. GAIS vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i två och förlorade fem. Senaste 10 matcherna på bortaplan för GAIS öppnade de målskyttet fem gånger, medan gästerna gjorde detsamma i fem av sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Östers IF gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. GAIS har gjort första målet i imponerande fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Östers IF har gjort mål i 10 raka ligamatcher mot GAIS.

Jesper Westermark är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Östers IF kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer GAIS ställa hoppet till Julius Lindberg att han ska lägga till fler mål till de fem han gjort de senaste sex matcherna.