Aalesund vs Odds Ballklubb: Bästa oddsen och matchtipsen

Aalesund gör sig redo för Odds Ballklubb på Color Line Stadion på söndag i en spännande Eliteserien-match.

Aalesund är placerade som 16 med sju poäng efter 13 matcher matcher. Odds Ballklubb håller positionen som tio i ligan på 16 poäng.

Både Aalesund och Odds Ballklubb siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. Med både Aalesund och Odds Ballklubb som kommer till den här matchen med tunga försluster i bagaget , tror vi på en avvaktande och försiktig kamp. Båda vill inte riskera ytterligare en förlust in på kontot. Aalesund behöver ett bra resultat mot Odds Ballklubb, om de vill klättra i Eliteserien-tabellen. Gästerna har bevisat att de kan vara jobbiga att möta, men hemmalaget borde ha klar fördel på Color Line Stadion.

Statistik och fakta för Aalesund vs Odds Ballklubb i Eliteserien

  • I 8 av Aalesunds senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I 6 av de senaste 7 matcherna Aalesund har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av Aalesunds senaste 9 matcher var antalet av mål över 3.5
  • Aalesund har gjort mål på de senaste 9 matcherna
  • Aalesund har förlorade 4 i de senaste 5 matcherna och båda lagen göra mål samtidigt
  • I 6 av de senaste 7 bortamatcherna Odds Ballklubb har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Odds Ballklubb har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Odds Ballklubb har gjort mål på de senaste 9 matcherna
  • I 6 av Odds Ballklubbs senaste 7 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Odds Ballklubb har gjort mål på de senaste 8 bortamatcherna

Aalesund vs Odds Ballklubb Preview

Aalesund form

Aalesund är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Tromsö med 2-3 innan vann man med 1-0 mot Rosenborg. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 2-1 mot Hamarkameratene. Aalesund tog bara två segrar från sex möjliga Eliteserien-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde sju och tappade in tio mål.

Odds Ballklubb form

Odds Ballklubb har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 0-1-seger mot Hamarkameratene. Det följdes upp med en förlust 2-1 mot FK Haugesund, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 0-2-torsk mot Bodö/Glimt. Odds Ballklubb noterade fyra poäng efter ett vinster från sina fyra matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde tre mål, men släppte in sex. I sina sex senaste bortamatcher i Eliteserien, tog Odds Ballklubb två vinster, medan man spelade lika i noll draws och åkte på fyra defeats förluster. Man hade en målskillnad på elva insläppta och gjorde sex mål framåt.

Aalesund vs Odds Ballklubb H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Aalesund mötte Odds Ballklubb. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Allt som allt har Odds Ballklubb bra resultat mot Aalesund under tidigare säsonger med övertag på 5-2-3 inför den här matchen. Spelbolagen har Odds Ballklubb att vinna denna match till högsta odds på 3.10. Aalesund gjorde minst ett mål i 13 av sina 14 senaste matcher i Eliteserien mot Odds Ballklubb. Spela på att båda lagen ska göra mål i de senaste matcherna mellan Aalesund och Odds Ballklubb skulle givit dig en godkänd vinst. Båda lagen hittade vägen till målet åtta gånger av sina senaste tio matcher. Bästa odds på att båda gör mål här finns till 1.75 hos spelbolagen.

Över 3.5 mål gjordes sex gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Aalesund gjorde ett snitt på 1.7 mål, och där Odds Ballklubb snittade 2.1 mål. Båda lagen göra mål var vinnande åtta gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Aalesund’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de två mål under den här perioden.

Tabellställningar i Eliteserien

Aalesund tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på fem förluster under den här perioden. Odds Ballklubb vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade fem. Av de 10 senaste matcherna på Color Line Stadion, gjorde Aalesund öppningsmålet sex gånger, medan gästerna satte första målet i fem av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Aalesund har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Odds Ballklubb gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Odds Ballklubb har gjort mål i 3 raka möten med Aalesund när man spelat på bortaplan.

Markus Seehusen Karlsbakk är en av spelarna i Aalesund som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort tre mål denna säsong. Odds Ballklubb ställer hoppet till Sondre Solholm Johansen som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.