AC Milan vs Torino: Bästa oddsen och matchtipsen

Trots den bleka formen har AC Milan en bra chans att plocka tre poäng till sitt konto i omgång 22. De möter Torino kommande fredag, och det skulle vara en besvikelse att inte gå vinnande från San Siro.

Värdarna är just nu på plats 6 i Serie A med 38 poäng efter 21 omgångar. Torino släpar efter på 30 poäng, vilket ger dem plats 7 i tabellen inför drabbningen.

Med sikte på en plats bland de fyra bästa måste AC Milan lösa vinst på fredag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Statistik och fakta för AC Milan vs Torino i Serie A

  • I 17 av AC Milans senaste 19 matcher var antalet av mål över 2.5
  • AC Milan har släppt in på de senaste 12 matcherna
  • I 8 av AC Milans senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • AC Milan har inte vunnit 9 av sina senaste 10 matcher
  • AC Milan har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Torino har gjort mål i 19 av de senaste 21 bortamatcherna
  • I 13 av Torinos senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Torino har inte förlorat 14 av sina senaste 16 matcher
  • I 10 av Torinos senaste 12 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Torino har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna

AC Milan vs Torino Preview

AC Milan form

AC Milan har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 4-0 av Lazio, innan Sassuolo fick med sig en 2-5-seger. En tredje förlust kom mot Inter, som vann med 1-0. AC Milan har tagit 14 poäng i deras tio matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med 17 mål mot 17. AC Milan tog fyra segrar i sina sex senaste Serie A-matcher på San Siro. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in tio och gjorde 14 mål.

Torino form

Torino samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Empoli bjöd på 2-2, vilket följdes upp med en 2-1-förlust mot Fiorentina. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Udinese med 1-0. Torino tog 13 poäng från sina elva matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann tre, gjorde tolv mål och släppte in 15. I sina sex senaste bortamatcher i Serie A, tog Torino två vinster, medan man spelade lika i tre draws och åkte på en defeat förluster. Man hade en målskillnad på sju insläppta och gjorde åtta mål framåt.

AC Milan vs Torino H2H

Senast lagen mötte varandra gick Torino av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på fredag. Trots en 2-1-seger senast mot Torino har de senaste tio matcherna varit tuffa för AC Milan med fem vinster och Torino som tagit tre segrar. Spelbolagen har bästa odds på bortaseger till 4.50. AC Milan gjorde minst ett mål i 6 av sina 7 senaste matcher i Serie A mot Torino. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste tio matcherna mellan AC Milan och Torino.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. AC Milan med ett snitt på 1.4 mål, och där Torino snittade 0.7 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i åtta av AC Milan’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

AC Milan tog tre blygsamma vinster från sina tidigare 10 ligamatcher, medan Torino lyckades vinna fyra gånger av 10 försök.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har AC Milan bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Torino gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 5 raka hemmamatcher som AC Milan spelat. AC Milan har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Torino.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Rafael Leao. Han är den spelaren i AC Milan som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Torino.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Aleksey Miranchuk som de hoppas ska hitta nätet igen. Aleksey Miranchuk gjorde två mål för Torino i de senaste 6 matcherna.

AC Milan har lite problem med frågetecken kring om hela nio spelare kommer till start till matchen kommande fredag.

Simon Kjaer, Rade Krunic, Fode Ballo-Toure, Ante Rebic, Divock Origi, Junior Messias, Mike Maignan, Alessandro Florenzi och Zlatan Ibrahimovic finns bland de nio spelarna som saknas för AC Milan kommande fredag.

Några av de två som kommer att befinna sig på sidlinjen är Pietro Pellegri och Ola Aina.