AFC Eskilstuna vs Östersund: Bästa oddsen och matchtipsen

Två formsvaga lag gör upp i Eskilstuna denna lördag. Tre raka försluster nu för AFC som kommit ner på jorden efter den fina start i serien. För Östersunds del tog man iallafall en poäng senast hemma mot Örgryte och närmar sig kanske en ny trepoängare. Kan den komma här? Ja vi tror faktiskt det. Perfekt läge att möta AFC vars formkurva alltså pekar spikrakt nedåt. Till oddsen vi får på bortaseger tvekar vi inte. Veckans chanspeng!

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs Östersund i Superettan

  • AFC Eskilstuna har släppt in i 26 av de senaste 28 matcherna
  • AFC Eskilstuna har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • I 7 av de senaste 9 matcherna AFC Eskilstuna har spelat, har båda lagen gjort mål
  • AFC Eskilstuna har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • AFC Eskilstuna har släppt in i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • Östersund har inte vunnit 32 av sina senaste 34 matcher
  • Östersund har inte vunnit de senaste 18 bortamatcherna i rad
  • Östersund har släppt in i 32 av de senaste 34 matcherna
  • Östersund har släppt in på de senaste 18 bortamatcherna
  • Östersund har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad

 

Form: AFC Eskilstuna mot Östersund

Iskall form på AFC.

AFC Eskilstuna har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Halmstads BK, innan Norrby besegrade dem med 1-2. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Örebro tog hem en seger med 1-0.

Östersund med steg i rätt riktning.

Östersund tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. ÖFK har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 1-3 mot IK Brage och Brommapojkarna. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 0-0 mot Örgryte vilket gav en poäng.

AFC Eskilstuna vs Östersund Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Östersund och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. AFC Eskilstuna går in i matchen mot Östersund med 0-0-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Enligt Superettan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande nio poäng och åtta platser. Den här omgången 10 kommer säkerligen att påverka båda lagen för resten av kampanjen. Därför kan vi inte vänta på att se AFC Eskilstuna och Östersund slåss om poängen i sin kommande sammandrabbning på lördag.

Skytteligan

Amar Muhsin är en av spelarna i AFC Eskilstuna som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 7 mål denna säsong. Östersund ställer hoppet till Ludvig Fritzson som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.