AIK vs Häcken: Bästa oddsen och matchtipsen

Allt ljus på AIK och Häcken, när lagen letar efter nytt självförtroende. De möts kommande lördag på Friends Arena i Allsvenskan. AIK välkomnar Häcken kommande lördag i Allsvenskan, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 14 omgången.

AIK är placerade som 14 med tio poäng efter 13 matcher matcher. Häcken håller positionen som två i ligan på 29 poäng. Medan Häcken jagar ledningen i Allsvenskan efter att ha plockat 29 poäng på 14 omgångar, släpar AIK efter med tio poäng på 13 rundor, vilket ger dom plats 14 i tabellen.

Både AIK och Häcken siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. Topplaget Häcken hoppas kunna ge bottenplacerade AIK mer elände på lördag. Besökarna ska inte ha något att säga till om på lördag. Tre poäng för AIK kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Allsvenskan. En svår uppgift väntar dock när Häcken inte kommer sälja sig billigt.

Statistik och fakta för AIK vs Häcken i Allsvenskan

  • I 19 av AIKs senaste 21 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av AIKs senaste 12 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • AIK har inte förlorat 11 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • I 6 av de senaste 8 matcherna AIK har spelat, har båda lagen gjort mål
  • AIK har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • Häcken har inte förlorat 26 av sina senaste 28 bortamatcher
  • Häcken har gjort mål i 26 av de senaste 28 bortamatcherna
  • Häcken har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna
  • I de senaste 3 Häckens matcher, var antalet mål under 3.5
  • Häcken har inte förlorat 6 av sina senaste 8 matcher

AIK vs Häcken Preview

AIK form

AIK har bjudit på lite av allt efter att ha plockat fyra poäng i sina tre senaste matcher. Mötet med Kalmar FF ledde till oavgjort 1-1vilket följdes upp med en 1-2-förlust mot Elfsborg. Deras senaste match tog dem tillbaka på vinnarspåret mot Brommapojkarna efter 0-2. AIK klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Friends Arena i Allsvenskan. De spelade oavgjort i tre och förlorade två av dessa matcher, där de nätade sex och släppte in åtta mål.

Häcken form

Häcken ser väl lämpade ut att ta sig an vilken motståndare som, Då de tog 7 poäng på de tre senaste matcherna. De vann med 0-2 och3-0 mot Varbergs BoIS FC och Mjällby. Den vinnande trenden tog slut när IFK Norrköping löste ett 2-2-kryss. I sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan, tog Häcken två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på sju insläppta och gjorde tio mål framåt.

AIK vs Häcken H2H

Senast lagen mötte varandra gick Häcken av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Högt odds på oavgjort och det ser ganska osannolikt ut den här gången om man kollar lagens tio senaste möten. AIK lyckades med fyra vinster, medan Häcken tog samtliga poäng fem gånger i dessa tio matcher. Spela på hemmavinsten ger dig ett odds på 4.50 medan det bästa odds hos spelbolagen på en bortavinst ligger på 1.72. Häcken vann 5 av deras föregående 6 matcher mot AIK. Det blev över 2.5 mål i 6 av de 7 senaste Allsvenskan-matcherna mellan AIK och Häcken. Båda lagen hittade nät sex gånger i de senaste tio matcherna mellan AIK och Häcken. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.75.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. AIK gjorde i snitt 1.3 mål, medan Häcken snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sex gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av AIK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.3 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Allsvenskan

AIK tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fem av matcherna, medan det blev två förluster. Häcken vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade två av matcherna under denna period. AIK har settfyra av sina 10 senaste matcher på Friends Arena sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Häcken gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

AIK gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Häcken gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål 4 senaste mötena mellan AIK och Häcken.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Allsvenskan visar att AIK ställer hoppet till en formstark Rui Modesto när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Benie Traore en av de mest avgörande spelarna i Häcken den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande lördag.