AIK vs Hammarby: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot AIK och Hammarby, när Allsvenskan rivalerna ska slåss om poängen. Lagen möts kommande söndag på Friends Arena.

En titt på tabellen som visar tre poäng och nio platser som just nu skiljer lagen åt.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande helg. Det är fortfarande tidigt på säsongen men både AIK och Hammarby är högt motiverade till en flygande start. De har båda väldigt talangfull trupp och vi förväntar oss en ruggig match på Friends Arena när lagen drabbar samman.

Statistik och fakta för AIK vs Hammarby i Allsvenskan

  • I 9 av AIKs senaste 11 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 7 AIKs matcher, var antalet mål under 3.5
  • AIK har inte förlorat 11 av sina senaste 13 hemmamatcher
  • AIK har gjort mål i 12 av de senaste 13 matcherna
  • I 9 av AIKs senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Hammarby har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • I 10 av Hammarbys senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Hammarbys senaste 6 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Hammarby har vann 5 i de senaste 7 borta matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Hammarby har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher

AIK vs Hammarby Preview

AIK form

AIK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 2-1 av Hammarby, innan Halmstads BK fick med sig en 2-1-seger. En tredje förlust kom mot IFK Norrköping, som vann med 0-3. AIK tog bara två segrar på de sex senaste Allsvenskan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde åtta och släppte in sju mål.

Hammarby form

Det är allt eller inget för Hammarby efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-0 mot Mjällby som de svarade med att slå Degerfors 3-1. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 3-1 mot Häcken. I sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan, tog Hammarby två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på sex insläppta och gjorde åtta mål framåt.

AIK vs Hammarby H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när AIK mötte Hammarby. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. AIK brukar trivas med att spela mot Hammarby med sex vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 2.50. AIK gjorde minst ett mål i 11 av sina 12 senaste matcher i Allsvenskan mot Hammarby. Åtminstone ett av lagen lyckades hålla nollan sju gånger i de senaste tio matcher mellan Hammarby och AIK. Odds på båda lagen inte göra mål finns som bäst till 2.18 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. AIK med ett snitt på 1.7 mål, och där Hammarby snittade 0.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i åtta av AIK’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.4 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Allsvenskan

AIK tog tre vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade fyra gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Hammarby vann sex av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i noll och förlorade fyra. Målen flödar just nu för AIK på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sex av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fyra gånger för Hammarby i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

AIK gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Hammarby gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. AIK har gjort mål i 6 raka hemmamöten med Hammarby.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Allsvenskan visar att AIK ställer hoppet till en formstark John Guidetti när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Joel Nilsson en av de mest avgörande spelarna i Hammarby den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande söndag.