Ålesund vs Jerv: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Ålesund förbereder sig för att möta Jerv i Eliteserien på Color Line Stadion. Ålesund har för närvarande plats 6 i tabellen med elva poäng efter åtta spelade matcher. Med åtta omgångar bakom sig har Jerv lyckats samla ihop sju poäng och ligger på plats 13 i Eliteserien. Två lag som inte varit så målglada och så här långt in i serien har Ålesund gjort 8 och Jerv endast 3 mål! Vi förväntar oss ingen offensiv fest här utan två lag vars styrka ligger i defensiven. 1-0, 0-1 eller 0-0 känns som rimliga resultat.

Våra tips

Statistik och fakta för Ålesund vs Jerv i Eliteserien

  • Ålesund har släppt in i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • Ålesund har inte vunnit 4 av sina senaste 5 hemmamatcher
  • Ålesund har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
  • Ålesund har inte förlorat 5 av sina senaste 7 matcher
  • Jerv har släppt in i 18 av de senaste 20 bortamatcherna
  • Jerv har inte vunnit 12 av sina senaste 14 bortamatcher
  • Jerv har förlorat 8 av sina senaste 10 bortamatcher
  • Jerv har inte vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
  • Jerv har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna

 

Form: Ålesund mot Jerv

Stark seger senast för Ålesund.

Ålesund har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Ham-Kam slutade oavgjort (0-0) vilket följdes upp med en 0-2-förlust mot Molde. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Sarpsborg 08 besegrades med 1-2.

Jerv med en svag start på säsongen.

Stämningen i Jerv är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara en enda poäng har laget lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Tromsö, innan de blev besegrade av Viking med 3-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Odds BK

Ålesund vs Jerv Matchhistorik

Tabellställningar i Eliteserien

Om man tittar på den nuvarande Eliteserien-ställningen så skiljer Ålesund och Jerv för närvarande i fyra poäng och sju placeringar. Ålesund kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Jerv kommande onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Vi tror att gästerna kommer få det tufft att hänga kvar den här säsongen om inte något drastiskt sker. Det här hoppas vi alltså blir en målsnål historia men allt lutar även åt hemmaseger.

Skytteligan

Sigurd Haugen är en av spelarna i Ålesund som förväntas göra mål regelbundet. Han smällde in 2 mål senast och har gjort 5 denna säsong så här långt.

Jerv ställer hoppet till Mathias Haarup som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.