Arsenal vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Endast tre omgångar återstår av Premier League-säsongen, där både Arsenal och Brighton är ute efter att stärka sitt konto på Emirates Stadium på söndag.

Arsenal kliver in i omgång 36 som nummer 2 i Premier League med 81 poäng på kontot så här långt. Efter 35 rundor spelade, har Brighton samlat ihop 55 poäng, som placerar dem på 7 i tabellen.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag.

Statistik och fakta för Arsenal vs Brighton i Premier League

  • Arsenal har gjort mål på de senaste 17 matcherna
  • Arsenal har gjort mål i 29 av de senaste 31 hemmamatcherna
  • I 14 av Arsenals senaste 16 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 8 Arsenals hemmamatcher, var antalet mål över 3.5
  • I 11 av Arsenals senaste 13 matcher var antalet av mål över 3.5
  • Brighton har gjort mål i 29 av de senaste 30 matcherna
  • I 14 av de senaste 16 bortamatcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brighton har gjort mål på de senaste 16 bortamatcherna
  • Brighton har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
  • I 7 av Brightons senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5

Arsenal vs Brighton Preview

Arsenal form

Arsenal fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 4-1 mot Manchester City. De svarade med att slå Chelsea 3-1, och sedan även vinst med 0-2 mot Newcastle. Arsenal vann elva matcher, gjorde 37 mål och släppte in 24 i sina senaste 17 matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. Detta gav dem 36 poäng. Arsenal har varit i stark form på Emirates Stadium, där man vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 21 mål och släppte in åtta.

Brighton form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Brighton. De vann först mot Wolves med 6-0 följt av vinst mot Manchester United med 1-0. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Everton, som vann med 1-5. Brighton tog tolv poäng från sina 14 matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann tre, gjorde 18 mål och släppte in 24. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Brighton två, samtidigt som man även spelade två oavgjords. De fick utstå två defeats här med en målskillnad på nio mål insläppta och nio gjorda.

Arsenal vs Brighton H2H

Deras senaste möte i Premier League var en otrolig match som slutade 2-4. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen på söndag. Arsenal går in i matchen mot Brighton med 3-3-4 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Arsenal gjorde minst ett mål i 10 av sina 11 senaste matcher i Premier League mot Brighton. Då båda lagen hittat nät sju gånger i sina senaste tio matcherna, skulle det gett bra profit att ha spelat BLGM. Odds på att båda lagen gör mål här hittar ni till bästa odds på 1.53 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Arsenal gjorde i snitt 1.3 mål, medan Brighton snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Det blev över 2.5 mål i åtta av Arsenal’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 2.5 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Arsenal tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på ett förluster under den här perioden. Brighton vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade två. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Arsenal lyckades hålla nollan i ett av matcherna på Emirates Stadium, höll Brighton tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Arsenal har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Brighton gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 5 raka hemmamatcher som Arsenal spelat. Arsenal har gjort mål i 5 raka hemmamöten med Brighton.

Martin Oedegaard har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Arsenal kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Brighton. Gästerna hoppas att Danny Welbeck fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med tre mål på de senaste sex matcherna.

Arsenal kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Brighton den kommande söndag. Det är ingen mening att Gabriel kommer till Arsenals omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe finns bland de fyra spelarna som saknas för Arsenal kommande söndag.

Bland de två spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alexis Mac Allister och Jakub Moder.