Arsenal vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Leeds siktar på att röra om i grytan kommande lördag, i mötet med Premier League-ledarna Arsenal på Emirates Stadium. Det skulle vara en stor överraskning att se en skräll här med tanke på den stora skillnaden i tabellen.

Arsenal älskar utsikten från toppen av tabellen med 69 poäng efter 28 matcher. Leeds hittas på plats 14 i Premier League med 26 poäng efter 27 rundor.

Tre poäng för Leeds kan räcka långt i deras strävan om att lösa nytt kontrakt. En svår uppgift väntar dock när Gunners siktar på att vara kvar i toppen. Leeds borde knappast vara ett problem för Arsenal, som siktar på att befästa sin position i toppen av Premier League-tabellen.

Statistik och fakta för Arsenal vs Leeds i Premier League

  • Arsenal har gjort mål i 24 av de senaste 26 hemmamatcherna
  • I 6 av Arsenals senaste 7 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Arsenal har gjort mål på de senaste 8 matcherna
  • Arsenal har inte förlorat de senaste 6 matcherna i rad
  • I de senaste 3 Arsenals hemmamatcher, var antalet mål över 3.5
  • Leeds United har släppt in i 21 av de senaste 22 bortamatcherna
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matchernai rad utan att göra mål
  • Leeds United har inte vunnit 17 av sina senaste 19 bortamatcher
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Leeds United har förlorade de senaste 3 borta matcherna, och totalt antal mål var under 2.5

Arsenal vs Leeds Preview

Arsenal form

Arsenal ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Fulham med 0-3, innan de fick oavgjort 1-1 mot Sporting CP. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Crystal Palace 4-1. Arsenal gjorde 39 mål och släppte in elva i sina senaste 15 matcher mot lag från den nedre halvan av Premier League. De samlade 40 poäng och 13 segrar. Arsenal tog fyra segrar i sina sex senaste Premier League-matcher på Emirates Stadium. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in nio och gjorde 16 mål.

Leeds form

Leeds har tagit fyra poäng från sina tre senaste matcher. Först förlorade de med 1-0 mot Chelsea, efter plockade man upp en poäng i en 2-2-match mot Brighton. Deras senaste match gav frukt i en 2-4-vinst i mötet med Wolves. Leeds vann två matcher och plockade tio poäng från deras 14 möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde 17 mål och släppte in 25. Leeds har bara en ynka seger från de sex senaste bortamatcherna i Premier League. Man spelade oavgjort en och förlorade fyra samtidigt som laget släppte in nio och gjorde sju mål.

Arsenal vs Leeds H2H

Arsenal vann de två senaste mötena med Leeds, då de följde upp en 2-1-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 1-0. Arsenal har generellt sätt lätt mot Leeds, med historisk statistik på 7-2-1 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.33. Arsenal tog en seger i 4 av sina senaste möten med Leeds. Arsenal gjorde minst ett mål i 11 av sina 12 senaste matcher i Premier League mot Leeds. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Arsenal och Leeds.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Arsenal gjorde i snitt 2.7 mål, medan Leeds snittade ett mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i åtta av Arsenal’s tio senaste hemmamatcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Arsenal tog fem vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Leeds vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade fem. Målen flödar just nu för Arsenal på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till fem gånger för Leeds i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Arsenal har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Leeds gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Arsenal har gjort mål i 6 raka hemmamöten med Leeds.

Gabriel Martinelli är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Arsenal kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Jack Harrison att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Arsenal kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Leeds den kommande lördag. Det är ingen mening att Gabriel kommer till Arsenals omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe finns bland de fyra spelarna som saknas för Arsenal kommande lördag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Leeds, är Tyler Adams borta på grund av för många varningar.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas.