Arsenal vs Manchester City: Bästa oddsen och matchtipsen

I toppmatchen på Emirates Stadium på onsdag ser vi Manchester City möta hemmalaget Arsenal.

The Gunners toppar tabellen tre poäng före just Man City som dock har en match mer spelad. Otroligt viktig drabbning där en seger för Arsenal kan betyda så mycket som ligaguld.

Arsenal ser fram emot att försvara sin posrition i toppen av Premier League-tabellen inför sina fans, och det ser på förhand ut att bli en riktig nagelbitare, om vi ska lita på oddssättarna.

Statistik och fakta för Arsenal vs Manchester City i Premier League

  • Arsenal har inte förlorat 20 av sina senaste 22 hemmamatcher
  • Arsenal har gjort mål i 21 av de senaste 23 hemmamatcherna
  • I 6 av Arsenals senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 Arsenals matcher, var antalet mål under 2.5
  • Arsenal har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Manchester City har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
  • I 9 av Manchester Citys senaste 10 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Manchester City har förlorade de senaste 3 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • I 7 av Manchester Citys senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Manchester City har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad

Arsenal vs Manchester City Preview

Arsenal form

En poäng är allt Arsenal har på kontot efter sina tre senaste matcher, där de åkte på stryk med 1-0 och 1-0 mot Manchester City och Everton Den senaste matchen gav en viss tröst efter 1-1 mot Brentford. Arsenal har haft fin form mot de andra lagen från topp sex. Från matcherna mot topp-rivalerna tog de fyra vinster, 13 poäng, gjorde 13 mål, samtidigt som de släppte in åtta. Arsenal lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 15 mål och sex insläppta har laget med sig.

Manchester City form

Resultaten har varit upp och ner för Manchester City, som vann mot Arsenal med 1-0. Det följdes upp med en tung förlust med 1-0 mot Tottenham och nu senast en 3-1-vinst mot Aston Villa. Manchester City gjorde 21 mål och släppte in 16 i deras elva senaste matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De fick ihop fem vinster och 16 poäng.

Arsenal vs Manchester City H2H

Manchester City är den dominerande sidan med spektakulära 9-0-1 resultat från föregående tio matcher mot Arsenal. Spelbolagen har Manchester City att vinna denna match till bästa odds på 2.40. Manchester City är utan förlust mot Arsenal i sina 13 senaste matcher. Manchester City gjorde minst ett mål i 19 av sina senaste 20 Premier League-matcher mot Arsenal. Punters tittar förmodligen inte efter båda lagen göra mål när Manchester City besöker Arsenal. Minst ett lag lyckades hålla nollan sju gånger i de senaste tio matcherna. Oddsen på att båda lagen inte ska göra mål ligger på 2.10 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Arsenal gjorde i snitt 0.3 mål, medan Manchester City snittade 2.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Arsenal’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.8 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Arsenal tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Manchester City vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Av de 10 senaste matcherna på Emirates Stadium, gjorde Arsenal öppningsmålet sex gånger, medan gästerna satte första målet i fem av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Arsenal har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Manchester City har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Manchester City har gjort mål i 10 raka möten med Arsenal när man spelat på bortaplan.

Det är svårt att inte titta på Riyad Mahrez när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Manchester City. Hans säsongssaldo är fem mål just nu.

Med tre mål på de 6 senaste matcherna för The Gunners är Edward Nketiah spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.

Arsenal kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match på onsdag. Det är ingen mening att Gabriel kommer till Arsenals omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus och Emile Smith Rowe finns bland de fyra spelarna som saknas för Arsenal på onsdag.

Manchester City kommer till exempel inte kunna använda sig av Benjamin Mendy eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de tre som kommer att befinna sig på sidlinjen är Jack Grealish, Ruben Dias och Julian Alvarez.