Aston Villa vs Nottingham Forest: Bästa oddsen och matchtipsen

Nottingham Forest tar sig an Aston Villa kommande lördag för ett spännande Premier League-möte på Villa Park. Trots en ganska svag form på slutet har Aston Villa goda möjligheter till vinst i 26 av Premier League-säsongen. De möter Nottingham Forest på lördag på Villa Park, där de hoppas göra det surt för besökarna.

Rankade som nummer 4 i Premier League, har Aston Villa så här långt plockat 49 poäng den här säsongen, medan Nottingham Forest har samlat ihop 24 poäng. Detta placerar dem som nummer 15 efter 25 omgångar.

Både Aston Villa och Nottingham Forest siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Aston Villa hoppas på revansch efter att blivit totalt överkörda i det senaste mötet med Nottingham Forest och oddsen pekar på att de ska kunna lösa det. Med sikte på en plats bland de sex bästa måste Aston Villa lösa vinst mot Nottingham Forest på lördag. De sistnämnda har just nu kanske inte den form som krävs för att stoppa hemmalaget, men allt kan hända och bollen är rund.

Aston Villa vs Nottingham Forest Statistik

  • Aston Villa har gjort mål på de senaste 31 hemmamatcherna
  • Aston Villa har gjort mål på de senaste 25 hemmamatcherna i Premier League
  • Aston Villa har inte förlorat 23 av sina senaste 25 hemmamatcher
  • Aston Villa har vunnit 16 av sina senaste 18 hemmamatcher i Premier League
  • Aston Villa har inte förlorat 17 av sina senaste 18 hemmamatcher i Premier League
  • Nottingham Forest har inte vunnit 20 av sina senaste 22 bortamatcher i Premier League
  • Nottingham Forest har släppt in på de senaste 12 matcherna i Premier League
  • Nottingham Forest har släppt in i 20 av de senaste 22 bortamatcherna i Premier League
  • I 8 av de senaste 9 matcherna Nottingham Forest har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 6 matcherna i rad Nottingham Forest har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål

Aston Villa vs Nottingham Forest Preview

Aston Villa form

Aston Villa har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Chelsea i en 1-3-förlust. Manchester United visade sig även dom för svåra när de vann med 1-2, innan Aston Villa kunde slå tillbaka senast i en 1-2-vinst mot Fulham. Aston Villa har tagit 31 poäng från deras 14 möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar nio vinster efter att ha gjort mål 32 gånger och släppt in 14.

Nottingham Forest form

Nottingham Forest samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Bristol City bjöd på 1-1, vilket följdes upp med en 2-3-förlust mot Newcastle United. Den senaste matchen lyckades man vinna mot West Ham United med 2-0. Nottingham Forest har kämpat sig till två vinster och sex poäng från sina senste åtta matcher mot topp 6-lagen. De gjorde åtta i dessa matcher, men släppte även in 15 mål. Nottingham Forest har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Premier League. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in 14 mål och gjorde nio.

Aston Villa vs Nottingham Forest H2H

Aston Villa åkte på en smäll när Nottingham Forest plockade ner dem med 2-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-0-seger. Aston Villa går in i matchen mot Nottingham Forest med 1-1-1 i ryggen från deras senaste tre möten. En win-rate på 33% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Nottingham Forest har bara kunnat vinna en gång av de 7 senaste mötena mot Aston Villa. Aston Villa gjorde minst ett mål i 10 av sina 11 senaste matcher i Premier League mot Nottingham Forest. I ett av de senaste tre matcher mellan Aston Villa och Nottingham Forest gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Aston Villa’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.6 gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Premier League

Aston Villa tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på tre förluster under den här perioden. Nottingham Forest vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade fyra. Målen flödar just nu för Aston Villa på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i åtta av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till sex gånger för Nottingham Forest i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Aston Villa har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Nottingham Forest endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som Aston Villa spelat. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som Nottingham Forest spelat. Aston Villa har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Nottingham Forest.

Det har varit en fantastisk säsong för Ollie Watkins så här långt då han gjort 13 mål. Med fyra mål på sex matcher hoppas såklart Aston Villa att formen håller i mot Nottingham Forest på lördag också. Plocka han som målskytt i den kommande matchen får ses som ett rimligt val.

Aston Villa kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Nottingham Forest den på lördag.

Boubacar Kamara, Ezri Konsa, Jhon Duran, Kortney Hause, Tyrone Mings och Emiliano Buendia finns bland de sex spelarna som saknas för Aston Villa på lördag.

Bland de två spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Gonzalo Montiel och Chris Wood.