Atalanta vs Lecce: Bästa oddsen och matchtipsen

Atalanta tar emot gästande Lecce på söndag på Gewiss Stadium i Serie A.

Hemmalaget Är två platser bakom serieledarna med 41 poäng efter 22 omgångar. Medan gästerna samlat ihop 24 poäng och rankas som nummer 14 i ligan just nu.

Topplaget Atalanta hoppas kunna ge bottenplacerade Lecce mer elände kommande söndag. Besökarna ska inte ha något att säga till om tror de flesta, men vi är inne på att det kan bli jobbigare än vad oddsen säger.

Statistik och fakta för Atalanta vs Lecce i Serie A

  • I 3 av Atalantas senaste 4 hemmamatcher var antalet av mål över 6.5
  • Atalanta har släppt in i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • Atalanta har vann 3 i de senaste 4 hemma matcherna och totalt antal mål var över 5.5
  • I 3 av Atalantas senaste 4 hemmamatcher var antalet av mål över 5.5
  • Atalanta har vann de senaste 4 hemma matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • I 24 av Lecces senaste 26 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 13 Lecces bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 11 av Lecces senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Lecce har inte vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
  • Lecce har inte förlorat 4 av sina senaste 5 bortamatcher

Atalanta vs Lecce Preview

Atalanta form

Atalanta har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Inter i en 1-0-förlust. Sassuolo visade sig även dom för svåra när de vann med 1-0, innan Atalanta kunde slå tillbaka senast i en 0-2-vinst mot Lazio. Atalanta gjorde 25 mål och släppte in tolv i sina senaste tolv matcher mot lag från den nedre halvan av Serie A. De samlade 24 poäng och sju segrar.

Lecce form

Lecce har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Salernitana,gick man hem tomhänta efter en 1-2-förlust, sedan lyckades man vinna med 0-2 motCremonese. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot Roma. Lecce vann två matcher och plockade elva poäng från deras elva möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde tolv mål och släppte in 15. I sina sex senaste bortamatcher i Serie A, tog Lecce två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på fem insläppta och gjorde fem mål framåt.

Atalanta vs Lecce H2H

Atalanta åkte på en smäll när Lecce plockade ner dem med 2-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 7-2-seger. Atalanta går in i matchen mot Lecce med 4-4-2 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Atalanta har bara förlorat 7 av de senaste matcherna mot Lecce. De senaste 3 Serie A mötena mellan Atalanta och Lecce slutade med över 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Atalanta och Lecce.

Över 2.5 mål blev vinnare sju gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Atalanta gjorde ett snitt på 1.9 mål, medan Lecce snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Atalanta’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 3.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Atalanta tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade noll gånger. De fick utstå förlust i fyra under den här tiden. Lecce vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i tre och förlorade fyra. Atalanta har settfem av sina 10 senaste matcher på Gewiss Stadium sluta över 2.5 mål. I två av de 10 senaste på bortaplan för Lecce gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Atalanta har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Lecce gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Atalanta och Lecce.

Det har varit en fantastisk säsong för Ademola Lookman som för närvarande har tolv ligamål på sin meritlista under säsongen. Atalanta kommer att förlita sig på hans tjänster under den återstående delen av säsongen.