Atalanta vs Salernitana: Bästa oddsen och matchtipsen

Atalanta njuter av hemmafördelen, när gästande Salernitana besöker kommande måndag för en intressant Serie A-match. Atalanta ska ha goda chanser att vinna på måndag mot Salernitana. Spelbolagen har dem som stora favoriter då besökarna går igenom lite av en svacka i Serie A på slutet.

Atalanta är åtta i tabellen med 23 poäng efter 15 matcher, medan Salernitana rankas 20 i Serie A på åtta poäng. Atalanta kliver in i omgång 16 som nummer 8 i Serie A med 23 poäng på kontot så här långt. Efter 15 rundor spelade, har Salernitana samlat ihop åtta poäng, som placerar dem på 20 i tabellen.

Både Atalanta och Salernitana siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på måndag. Då Atalanta vid seger kan placera sig bland de sex bästa, genom att slå Salernitana kommande måndag, lär vi bjudas på en spännande match. Atalanta har blickarna riktade mot en ny bra prestation och tre poäng, när de möter Salernitana. På hemmaplan bör de förstnämnda ha klart övertag och resan vidare mot topp 6 ska kunna fortsätta.

Atalanta vs Salernitana Statistik

  • Atalanta har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Atalanta har inte förlorat 13 av sina senaste 15 hemmamatcher
  • Atalanta har gjort mål i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • I 10 av Atalantas senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Atalantas senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Salernitana har inte vunnit de senaste 17 bortamatcherna i rad
  • Salernitana har släppt in i 26 av de senaste 27 bortamatcherna
  • Salernitana har förlorade 5 i de senaste 6 borta matcherna spelat utan att göra mål
  • Salernitana har förlorade 5 i de senaste 6 borta matcherna, medan gjort mindre än 0.5 mål
  • Salernitana har inte vunnit 14 av sina senaste 16 matcher

Atalanta vs Salernitana Preview

Atalanta form

Atalanta fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 3-0 mot Torino. De svarade med att slå AC Milan 3-2, och sedan även vinst med 0-4 mot Rakow Czestochowa. Atalanta har tagit 16 poäng från deras åtta möten med lagen från den nedre halvan av Serie A-tabellen. Detta motsvarar fem vinster efter att ha gjort mål tolv gånger och släppt in sex.

Salernitana form

Salernitana har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 2-1-seger mot Lazio. Det följdes upp med en förlust 3-0 mot Fiorentina, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 1-2-torsk mot Bologna. Salernitana vann ett matcher och plockade fyra poäng från deras sju möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde fem mål och släppte in 17. Salernitana tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Serie A utan seger. Det blev en oavgjord och fem förluster, med tolv insläppta och två mål framåt.

Atalanta vs Salernitana H2H

Atalanta åkte på en smäll när Salernitana plockade ner dem med 1-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 8-2-seger. Atalanta går in i matchen mot Salernitana med 2-1-1 i ryggen från deras senaste fyra möten. En win-rate på 50% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Atalanta och Salernitana.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Atalanta gjorde ett snitt på 2.5 mål, medan Salernitana snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av Atalanta’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Serie A

Atalanta tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Salernitana vann noll av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort fyra och förlorade sex. Atalanta har varit pigga från start och gjort första målet inte mindre än sju gånger av de 10 senaste på Gewiss Stadium. Gästerna gjorde första målet i två av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Atalanta har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Salernitana endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Atalanta kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande måndag.

Rafael Toloi, Gianluca Scamacca, Jose Luis Palomino och El Bilal Toure finns bland de fyra spelarna som saknas för Atalanta på måndag.

Salernitana kommer till exempel inte kunna använda sig av Federico Fazio eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de två spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Guillermo Ochoa och Boulaye Dia.