Atalanta vs Udinese: Bästa oddsen och matchtipsen

Ett för dagen blekt Udinese står inför en tuff uppgift när de ställs mot Atalanta kommande lördag i Bergamo. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Atalanta kliver in i omgång 25 som nummer 6 i Serie A med 41 poäng på kontot så här långt. Efter 24 rundor spelade, har Udinese samlat ihop 31 poäng, som placerar dem på 10 i tabellen.

Med sikte på en plats bland de sex bästa satsar hemmalaget på att börja ta nya 3 poängare igen. Laget har inte kommit upp till den standard vi varit vana att se senaste åren.

Statistik och fakta för Atalanta vs Udinese i Serie A

  • Atalanta har släppt in i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • Atalanta har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 5 Atalantas matcher, var antalet mål under 3.5
  • Atalanta har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Udinese har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Udinese har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
  • I 3 av Udineses senaste 4 bortamatcher var antalet av mål under 1.5
  • Udinese har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
  • I 6 av Udineses senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5

Atalanta vs Udinese Preview

Atalanta form

Atalanta har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 0-2-seger mot Lazio. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 1-2 mot Lecce, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 2-0-förlust mot AC Milan. Atalanta tog bara två segrar från sex möjliga Serie A-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i noll och förlorade fyra, samtidigt som laget gjorde 14 och tappade in elva mål.

Udinese form

Udinese har varit mediokra på slutet där man inte vunnit på de tre senaste försöken. Mot Sassuolo tog de poäng efter 2-2, efter det fick man se sig besegrade av Inter som vann med 3-1. Senast lyckades de stjäla en poäng efter 2-2 mot Spezia. Udinese tog åtta poäng från sina elva matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann två, gjorde 16 mål och släppte in 19. Udinese har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Serie A. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in nio mål och gjorde fem.

Atalanta vs Udinese H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Atalanta mötte Udinese. De delade på poängen i en 2-2-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Atalanta har generellt sätt lätt mot Udinese, med historisk statistik på 7-3-0 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.65. Atalanta har bara förlorat 12 av de senaste matcherna mot Udinese. Udinese gjorde minst ett mål i sina 7 Serie A senaste matcher mot Atalanta. Då båda lagen hittat nät åtta gånger i sina senaste tio matcherna, skulle det gett bra profit att ha spelat BLGM. Odds på att båda lagen gör mål här hittar ni till bästa odds på 1.75 hos spelbolagen.

Över 3.5 mål gjordes sex gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Atalanta gjorde ett snitt på tre mål, och där Udinese snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål var vinnande åtta gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i fem av Atalanta’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Udinese spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.2 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Serie A

Atalanta vann fem av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade fem gånger. Udinese vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, med tre oavgjorda och fyra förluster också. Udinese vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Atalanta har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Udinese endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan. Atalanta har gjort mål i 7 raka hemmamöten med Udinese.

Det har varit en fantastisk säsong för Ademola Lookman som för närvarande har tolv ligamål på sin meritlista under säsongen. Atalanta kommer att förlita sig på hans tjänster under den återstående delen av säsongen.

Adam Masina kommer inte att följa med Udinese denna gång, då de måste rehabba en skada.